Victor en Rosette uit SINT-LAUREINS-BERCHEM vierden hun 50 jaar huwelijk

C21

Victor en Rosette uit SINT-LAUREINS-BERCHEM vierden hun 50 jaar huwelijk

Leeuw_goud_wauters__weemaels_g_
 
Leeuw_goud_wauters__weemaels_e_
 

Victor Wauters (75) en Rosette Weemaels (73) vierden hun gouden huwelijk. Victor is afkomstig van Sint-Laureins Berchem en Rosette van het naburige Elingen. 
Het uitgaansleven in hun jonge tijd zag er anders uit dan nu. Zij gingen naar bals, dancings, .. Ze gingen naar Den Jongen Deken, de Klok, Jerusalem , de Select,… Rosette mocht alleen maar weggaan wanneer ze vergezeld was van haar 1 jaar oudere broer Clement. Op één van die bals tijdens de Vlaamse kermis in Oudenaken had Victor zijn oog laten vallen op een slank vrouwtje met lang donker haar. Hij had haar al een paar keer aangeboden om naar huis te brengen (omdat ze moest wachten op haar broer die toen een liefje had) maar dat wilde ze nooit doen. Ze moest immers met Clement mee naar huis. Toch wou Victor niet opgeven en bracht haar een drankje. Het ijs was gebroken. Later spraken ze af op de hoek van de straat waar Rosette werkte. Ze zagen die avond elkaar niet, want ze stonden ieder op een andere hoek te wachten.
Victor werkte als administratief medewerker bij de RTT (later Belgacom) en Rosette was winkelbediende en poetsvrouw. Ze trouwden voor de wet op 10 mei 1972 en op een prachtige zonnige dag in augustus voor de kerk. In de living hangt nog een grote trouwfoto , genomen aan het kasteel van Gaasbeek. Rosette met een mooi wit kleed en een sluier en Victor strak in het pak. Hun huwelijksreis ging richting Luxemburg met de tent.  Het gezin groeide met de dochters Marleen, Inge en Jessie en de 4 kleinkinderen: Amber, Elisabeth, Maurice en Jana. Ze wonen nog steeds in het prachtige Sint-Laureins-Berchem, tussen de velden en met zicht op het bos van Gaasbeek.  Ze zijn ook lid en bestuurslid van meerdere plaatselijke verenigingen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 05 okt 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief