Groen Sint-Pieters-Leeuw geeft wachtende fietsers in RUISBROEK extra energie

C21

Groen Sint-Pieters-Leeuw geeft wachtende fietsers in RUISBROEK extra energie

Ruisbroek3
 

Afgelopen donderdag deelde Groen Sint-Pieters-Leeuw energierepen uit aan fietsers op de fietssnelweg F20 in Ruisbroek. Ze zullen nog lang moeten wachten op hun slimme verkeerslicht om veilig te kunnen oversteken aan het Sasplein.
Groen-gemeenteraadslid Jeroen Steeman: “Terwijl uit tellingen blijkt dat het fietsverkeer op de fietssnelweg alleen maar toeneemt, is het burgemeestersbesluit om de voorrang voor fietsers terug te draaien voor onbepaalde tijd verlengd. Hierdoor blijft de onveilige situatie voor fietsers voorlopig voortbestaan.”
Het is positief om te horen dat het gemeentebestuur wel oren heeft naar een dynamisch verkeerslicht dat automatisch op groen springt als er fietsers willen oversteken, zegt Steeman. “Ik snap alleen niet waarom we moeten wachten op de evaluatie van een nog te plaatsen licht in Lot. Met meer dan duizend overstekende fietsers per dag lijkt het me toch evident dat er zo snel mogelijk iets moet gebeuren op deze gevaarlijke oversteek.”
Vorig jaar lanceerden de afdelingen van Groen in Sint-Pieters-Leeuw en Beersel een petitie voor het plaatsen van slimme verkeerslichten aan de fietssnelweg in Ruisbroek en Lot op https://www.groenspl.be/groenlicht. De petitie is nog steeds te tekenen en heeft inmiddels bijna 400 handtekeningen van fietsers die om een oplossing vragen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 09 mei 2022
Marc Sluys | 09 mei 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief