Illegale economieën in het vizier in Sint-Pieters-Leeuw

C21

Illegale economieën in het vizier in Sint-Pieters-Leeuw

Logo_zennevallei_muur_
 

In het kader van onderzoek naar illegale economieën en ondermijnende criminaliteitsvormen hebben verschillende overheidsdiensten samengewerkt om een actie op poten te zetten in Sint-Pieters-Leeuw, omgeving Klein-Bijgaardenstraat, Slesbroekstraat en Albert Van Cotthemstraat. De actie die plaats had op woensdag 19 mei leverde enkele verassende resultaten op. 

Het doel van de actie was zicht te krijgen op de economische activiteiten in de verschillende percelen. De aanwezige diensten, zoals de milieutoezichthouder Haviland, RVA, RSZ, Douane, FOD Financiën, FOD Economie, DVZ, lokale overheid en de lokale politie vielen binnen in zeven ondernemingen en voerden een inspectie uit, op zowel sociaal als economisch vlak. 

Er werden meerdere sociale inbreuken geregistreerd inzake personeel, waaronder de vaststelling van twee illegale werknemers en 3 personen die niet waren ingeschreven, in een en hetzelfde bedrijf. Eén van de illegalen werd overgebracht naar het vluchtelingencentrum in Vottem met het oog op uitwijzing Ze hadden op het ogenblik van de inval net een gezellig feestje gepland in de loods achterin. 

Daarnaast werden ook nog een heleboel economische inbreuken geconstateerd. In een van de bedrijven werden frauduleuze praktijken vastgesteld, alsook werden duizenden namaak elektronica-goederen in beslag genomen. Verder werden in een andere zaak nog eens verscheidene schoenen en luxe T-shirts in beslag genomen, alsook nep meubilair en tapijten van designermerken als Louis Vuitton, Channel en Gucci. 

Voor de rest bleken bijna alle zaken niet in orde met de inschrijvingen van hun vestigingseenheid op het desbetreffende adres en werden op zo goed als elk terrein milieu-inbreuken waargenomen door de toezichthouder Haviland. De bedrijven zullen verder opgevolgd worden en mogen opnieuw bezoek verwachten van de verschillende diensten.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief