Mysterium CC MERSELBORRE VLEZENBEEK 25 JUNI 2022

C21

Mysterium CC MERSELBORRE VLEZENBEEK 25 JUNI 2022

Affiche_mysterium
 

Het Gregoriaans Koor van de Zennevallei  de SCHOLA SAINNENSIS nodigt  uit De befaamde “Rozenkrans-schilderijen” uit de Antwerpse Sint-Pauluskerk (Rubens, Van Dyck, …) in woord, beeld en muziek geïllustreerd. Een avond verstilling met grote kunst.

In de Antwerpse Sint-Pauluskerk bestelt de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van de Heilige Rozenkransin 1617 een reeks van 15 schilderijen bij de grote meesters uit de stad: o.a. Rubens en Van Dyck krijgen een order in de bus.  De bedoeling is om de 15 “mysteries” uit te beelden uit het leven van Maria: de blijde, de droeve en glorievolle “geheimen” waar de ongeletterde gelovigen van die tijd hun paternoster mee bidden.

Het is geen toeval dat het een Vlaamse broederschap is die deze ambitieuze cyclus bestelt: onze gewesten zijn al eeuwen een voorloper in het aanmoedigen van de populaire gebedsreeks.

Zo’n 500 jaar later willen we de grote kunst van de Vlaamse meesters nog eens voor het voetlicht plaatsen. De Schola Gregoriana Sainnensis, harpiste Lakshmi Matthieu en voordrachtkunstenaar Jos Vander Meylen loodsen u doorheen de 15 verhalen in woord, beeld en klank.

Afspraak op zaterdag 25 juni om 20u in cc De Merselborre, Vlezenbeek (Sint-Pieters-Leeuw).  Kaarten te verkrijgen via www.colomaspl.be (doorklikken op “online ticketverkoop”) of via de website van het koor: www.gregoriaans-zennevallei.org.

Voor dit concert verlenen cc Coloma en het gemeentebestuur Sint-Pieters-Leeuw hun steun

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief