Volgende fases werken Bergensesteenweg starten begin augustus, doorlopende infomarkt op 16 juni

C21 Css

Volgende fases werken Bergensesteenweg starten begin augustus, doorlopende infomarkt op 16 juni

Schermafbeelding_2022-06-14_om_17
Het kruispunt met de Olmenlaan na de werken.
 

Vanaf begin augustus 2022 wordt er opnieuw gewerkt op de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de volgende fases van de grote herinrichting van de Bergensesteenweg. Om de aangelanden en handelszaken langs de projectzones te informeren over de geplande werken vindt op donderdag 16 juni een doorlopende infomarkt plaats in zaal Zonnig Leven in de Jan Vanderstraetenstraat.
Opgesplitst in fases
De Bergensesteenweg krijgt tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Brusselbaan een stevige facelift. Vanaf augustus 2022 starten de werken opnieuw op en zal er fase per fase gewerkt worden tot eind 2027. Er worden over de projectzone van ongeveer 2,5 kilometer ingrijpende werken aan de volledige ondergrondse infrastructuur uitgevoerd, ventwegen aangelegd, de kruispunten worden veiliger gemaakt en er komen overal volwaardige fiets- en voetpaden. 
 Lees meer over de verbeteringen op de Bergensesteenweg 
Werken vanaf dinsdag 2 augustus
Dinsdag 2 augustus start de aannemer op het stuk tussen de kruispunten van de Ruisbroeksesteenweg en de Burgemeesterstaat, over een afstand van ongeveer 200 meter. Hier komt een gescheiden riolering en worden er nieuwe fietspaden en brede voetpaden aangelegd. Aan beide kanten van de weg komt ook een parkeerstrook met groenvakken. Om plaats te maken voor de fiets- en voetpaden, wordt het aantal rijstroken voor de auto’s in de toekomst teruggebracht naar één in elke richting, in plaats van twee. Een week later, vanaf maandag 9 augustus, start ook Farys iets verderop op de Bergensesteenweg met de aanleg van een nieuwe drinkwaterleiding. In een andere werfzone, in de Jan Vanderstraetenstaat, wordt er nieuwe, gescheiden riolering aangelegd onder de rijweg. 
Bergensesteenweg blijft open in beide richtingen
De werken worden zo georganiseerd dat er altijd verkeer in beide richtingen mogelijk blijft op de Bergensesteenweg. Ter hoogte van de werken moet het verkeer in beide richtingen wel over één rijstrook en geldt er een snelheidsbeperking. Om omwonenden te informeren over alle geplande werken en de hinder die erbij komt kijken, organiseert Wegen en Verkeer samen met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Aquafin een informatiemarkt. Die vindt plaats in zaal Zonnig Leven in de Jan Vanderstraetenstraat op donderdag 16 juni tussen 19u00 en 21u00 en is doorlopend te bezoeken. 
>> Actuele informatie

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 05 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief