Studieopdracht nieuwbouw GBS 't Populiertje in LEEUW

C21

Studieopdracht nieuwbouw GBS 't Populiertje in LEEUW

Logo

Het huidige schoolgebouw van gemeentelijke basisschool ’t Populiertje dateert van 1950 en voldoet niet meer aan de huidige normen. Aangezien een nieuwbouw goedkoper was dan een renovatie, werd besloten om net achter de huidige gebouwen een nieuw gebouw te bouwen. Tijdens de gemeenteraad van juni 2020 werd Haviland aangesteld als projectcoördinator voor de bouw van deze nieuwe school. Inmiddels is het bestek opgesteld voor de studieopdracht van de nieuwbouw. De opdracht omvat de volledige studie met betrekking tot de architectuur, stabiliteit, technische uitrustingen en omgevings- en infrastructuurwerken. Dit bestek werd vandaag door de gemeenteraad goedgekeurd.

Olivier Huygens, schepen van Gebouwen: “In de gemeenteraadszitting van januari werd de selectieleidraad goedgekeurd waarbij we op zoek gingen naar kandidaat-ontwerpers. Op basis van de beoordelingscriteria werden 3 ontwerpers geselecteerd. Zij worden nu uitgenodigd om een voorontwerp in te dienen. De nieuwe school moet compact, functioneel en toegankelijk zijn met een maximale benutting van elke vierkante meter. Bijzondere aandacht wordt gelegd op duurzame materialen, milieuvriendelijke en hedendaagse technieken en we hebben oog voor een groene en veilige omgeving dewelke zal zorgen voor het nodige comfort van zowel leerlingen, leraars, ouders en buren.”

An Speeckaert, schepen van Onderwijs: “Op basis van het behoeftenplan dat door de werkgroep Bouw van ’t Populiertje werd opgesteld, werd een bestek opgemaakt. Met dit bestek gaan we op zoek naar een architect die de nieuwe school van ’t Populiertje kan ontwerpen. De leerkrachten van de werkgroep Bouw zullen samen met het gemeentebestuur de ingediende projecten beoordelen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de visie van de school vertaald wordt in het ontwerp.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief