Gis Spitaels en Gust Crabbe uit VLEZENBEEK vierden hun gouden huwelijk

C21 Css

Gis Spitaels en Gust Crabbe uit VLEZENBEEK vierden hun gouden huwelijk

Vlezenbeek_goud_crabbe__f_
 
Vlezenbeek_goud_crabbe__e_1
 
Vlezenbeek_goud_crabbe__g_
 

Marie-Ghislaine (68), Ghis genoemd, is geboren in Geraardsbergen en groeide op in Okegem. Gust Crabbe (72), is geboren in Vlezenbeek op 6 mei 1950 en verliet de gemeente alleen voor zijn legerdienst in Turnhout en Soest (BSD) in 1969-70. 

Ghis en Gust leerden elkaar kennen in de omgeving van hun werkplek, zij op de Arbeidsrechtbank en hij op de correctionele rechtbank in Brussel in de bijgebouwen van het Justitiepaleis aan de Quatre-Brasstraat. 

Ze trouwden al vlug om verder te kunnen studeren en gingen dus samen drie jaar naar de provinciale avondschool in de Eikstraat om hun humaniora af te maken. Daarna ging Ghis naar de politieschool en Gust deed er nog drie jaar bij om een diploma van Administratie Recht te behalen, vergelijkbaar met een bachelor nu. 

Ze bouwden beiden aan een loopbaan binnen het gerecht. De wegen van Ghis liepen via de Krijgsraad naar de gerechtelijke politie waar ze opklom tot commissaris en verbindingsofficier. 

Gust werd griffier in de rechtbank van eerste aanleg en stapte later over naar het hof van beroep waar hij opklom tot hoofgriffier.

Hij werd even parlementair secretaris van Daan Vervaet, zijn oud leraar, bij de verkiezing tot volksvertegenwoordiger in 1980.  Na 40 jaar dienst nam Gust zijn pensioen en stapte hiji in de politiek. Dat was als griffier niet toegelaten. Hij nam deel aan de verkiezingen van 2012 en werd verkozen als lijstduwer op de N-VA-lijst van burgemeester Luc Deconinck. Hij verlengde zijn mandaat in 2018.  Ghis volgde al snel de weg van het pensioen en deed nog middagtoezicht in de Ave-Maria basisschool in opvolging van mama Coppens.  Nu houden ze zich nog bezig met de paarden van het pension van hun dochter Gaela, de stallen, de weiden, en de kleinkinderen Lenthe! en Linn.

Beide hebben dus geen een tijd om veel stil te zitten. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 05 aug 2022

archief