Bevraging stationsomgeving RUISBROEK– jaarmarkt Ruisbroek

C21

Bevraging stationsomgeving RUISBROEK– jaarmarkt Ruisbroek

Schermafbeelding_2022-09-28_om_21
 

De stationsomgeving van Ruisbroek, de omgevingskwaliteit, het mobiliteitsvraagstuk enz. houden heel wat mensen bezig.

De Drie Fonteinenbrug over het kanaal tussen de Bergensesteenweg en Drogenbos is ondertussen een feit.  In de streefbeeldstudie van de Vlaamse Waterweg is er al geruime tijd sprake van twee nieuwe bruggen ter vervanging van de huidige Sasbrug in Ruisbroek, namelijk een fiets- en voetgangersbrug op dezelfde locatie en een  ‘bananenbrug’ voor voertuigen, 470 meter meer naar het noorden van de huidige Sasbrug.

Het studiebureau, Endeavour (bureau voor sociaal-ruimtelijk onderzoek en participatie) zal als deel van het ontwerpteam Plusoffice – Endeavour – Anyways – Blue Strategy, dat in samenwerking met het gemeentebestuur en de Vlaamse Bouwmeester het masterplan rond het toekomstbeeld van de Stationsomgeving Ruisbroek zal opmaken, op 1 oktober op de jaarmarkt aanwezig zijn om naar de bewoners te luisteren.

De bedoeling is om in gesprek te gaan met inwoners, handelaars, pendelaars en bezoekers om op deze manier hun inzichten over het gebruik van de stationsomgeving te vergroten. Deze gesprekken tijdens de jaarmarkt maken deel uit van de eerste fase van het lopende ontwerpproces.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief