Restauratie fase 3 Sint-Pieterskerk in LEEUW weldra van start

C21

Restauratie fase 3 Sint-Pieterskerk in LEEUW weldra van start

Sint_pieterslerk_leeuw_
 

 Op 12 mei 2022 bezocht Minister van Erfgoed, Matthias Diependaele de gemeente Sint- Pieters-Leeuw.

Hij had goed nieuws, namelijk dat de subsidies voor de restauratie van fase 3 waren goedgekeurd door de Vlaamse regering.

 

Jan Desmeth, burgemeester : “We hebben ons dossier voor fase 3 ingediend in 2014, net toen we met heuse Torenfeesten de werken van fase 2 konden vieren. Nadat we eind 2021 de minister aan de hand van een technisch dossier op de hoogte brachten dat het dringend werd om hogere kosten te vermijden, werd in mei 2022 het licht op groen gezet. Het bestek werd inmiddels geactualiseerd zodat de gemeenteraad van 29 september 2022 haar goedkeuring kon geven en we nu op zoek kunnen naar een aannemer. We verwachten de start van de werken begin 2023 en de duur zal ongeveer één jaar zijn.”

 

De zijbeuken, het schip en de transepten zijn nu aan de beurt. Hierbij worden de natuurstenen gevels, de bedaking (van de transepten enkel nog het te restaureren westelijke deel) en het timmerwerk op de zoldering gerestaureerd.

 

Na deze derde fase zal de buitenkant van de kerk helemaal opgeknapt zijn en start een vierde restauratiefase: de interieurrestauratie

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022

archief