Beloofde trajectcontroles Pedestraat en Rooselaerstraat komen sneller dan verwach

C21

Beloofde trajectcontroles Pedestraat en Rooselaerstraat komen sneller dan verwach

Schermafbeelding_2022-09-29_om_22
 

Eerder werd reeds aangekondigd dat het globale plan, opgemaakt voor het hele grondgebied, nog twee ANPR snelheidscontroles voorzag. De gemeenteraad van 29 september 2022 keurde beide trajecten goed, waardoor deze tegen uiterlijk 30 juni 2023 actief zullen zijn. Dat is 6 maanden vroeger dan eerder beloofd.

 

De bestaande trajectcontroles tonen ons dat de snelheid effectief verlaagt, wat de veiligheid ten goede komt. Recente snelheidsmetingen en ongevallencijfers tonen aan dat het terecht is om beide trajecten te voorzien van ANPR-trajectcontroles.

 

Olivier Huygens, schepen van Mobiliteit : “Zo werken we verder aan minder ongevallen, meer veiligheid en leefbaarheid. We streven naar 0% snelheidsovertredingen. Het is dé reden waarom we onze trajectcontroles heel duidelijk aangeven, ook al is dat wettelijk niet verplicht.”

Bart Keymolen, eerste schepen : “Men merkt het als bestuurder niet, maar hardrijders veroorzaken meer lawaai en trillingen waardoor de rust aanzienlijk wordt verstoord. De relatie tussen snelheid en trillingen/lawaai is immers ook exponentieel. Een lagere snelheid verbetert dus effectief ook de leefbaarheid van omwonenden en voorbijgangers. Verder zullen we, los van de trajectcontroles, ook de bovenbouw van de Pedestraat vernieuwen.“

Jan Desmeth, burgemeester : “Ook deze ANPR camera’s zullen gebruikt worden in de strijd tegen kleine en grote criminaliteit door onze interventie-, scorpio- en recherchediensten van onze politiezone. Onze politiezone boekt mooie resultaten als het gaat over de ophelderingsgraad van criminele feiten. In de eerste plaats is dit het werk van gemotiveerde inspecteurs, maar moderne middelen maken hun werk efficiënter en doeltreffender.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief