SINT-PIETERS-LEEUW Goedele Liekens bracht haar steentje bij in Brouwerij Lindemans

C21

SINT-PIETERS-LEEUW Goedele Liekens bracht haar steentje bij in Brouwerij Lindemans

Editiepajot_bart_devill___liekens_lindemans
Ingezonden foto
 

 

Op dinsdag 8 november draaide Goedele Liekens in het kader van haar zomerstage een dagje mee bij Brouwerij Lindemans in Vlezenbeek. Een en ander begon met een rondleiding in de brouwerij zelf. Wat er de aanleiding toe is of de oorzaak: het is een feit, een recordaantal politici volgen een Voka zomerstage in Vlaanderen. Het is al een traditie, vanaf midden augustus krijgen politici de kans om op bezoek te gaan bij Vlaams-Brabantse bedrijven. Dit jaar zijn er niet minder dan 142 inschrijvingen of een record. “Zo zorgen we ervoor dat parlementsleden, maar ook regeringsleden de uitdagingen van een bedrijf beter leren kennen door er een halve dag mee te draaien”, legt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-KvK Vlaams-Brabant uit: “We merken ieder jaar opnieuw dat politici op het terrein veel meer te weten komen over ondernemerschap en over hoe een onderneming  echt in elkaar zit. Dat is in tijden van energietekorten en bevoorradingsproblemen, maar ook arbeidstekorten zeker een troef”.

Op 19 augustus trapten Vlaams parlementslid voor Groen Chris Steenwegen en Vlaamse minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme voor N-VA Zuhal Demir de Voka zomerstages voor de provincie Vlaams-Brabant af. Chris Steenwegen bracht een bezoek aan het R&D Centre van Cargill in Vilvoorde, Zuhal Demir aan Brussels Airport. Goedele Liekens(Open Vld) draaide dinsdag 8 november een dagje mee in brouwerij Lindemans in Vlezenbeek. Het begon alvast met een begeleide rondgang in de brouwerij zelf. Goedele koos ervoor om haar vokastage bij de brouwerij Lindemans te volgen omdat zij stiekem een heel grote bier liefhebber is en al zeker als het over bieren uit haar eigen streek gaat. Ze heeft in het verleden al een aantal keer de brouwerij bezocht aangezien deze op een boogscheut van haar woning is en daar is ze enorm fier op! Na het bezoek was ze enorm onder de indruk over de manier waarop de familie Lindemans de brouwerij op een innovatieve manier heeft laten groeien tot wat het vandaag is.

 

Nog leuker dan lezen over een brouwerij is er eentje bezoeken. Daarom organiseert Brouwerij Lindemans tijdens weekdagen(maandag-vrijdag) rondleidingen met degustatie tussen 8 uur en 18 uur. De brouwerij is wel gesloten tijdens het weekend en op feestdagen. Op voorhand reserveren is wel verplicht. Een professionele gids geeft tijdens een rondleiding van ongeveer 1 uur uitleg over de streek, de historiek van de brouwerij en het geheim van de lambiek. De rondleiding wordt gevolgd door een degustatie van de bieren van Lindemans. Dit neemt ongeveer een half uur in beslag. Nadien krijgt iedere bezoeker nog een attentie mee naar huis. Wat de tarieven betreft…. Prijs per  gids voor groepen tot 26 personen 70 euro voor de rondleiding. Voor groepen groter dan 25 personen wordt de groep in 2 gesplitst en wordt een 2de gids eveneens aan 70 euro ingeschakeld. De degustatie kost 4 euro per persoon.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 jan 2023

archief