Voor SINT-PIETERS-LEEUW is iedereen van de LGBTQI+ wél welkom

C21

Voor SINT-PIETERS-LEEUW is iedereen van de LGBTQI+ wél welkom

Regenboog
 

Hoewel FIFA de afgelopen dagen besliste om de regenboogvlag op en naast het WK-veld te weigeren, willen wij als gemeente wel resoluut onze stem laten horen voor inclusiviteit. We hijsen dan ook de regenboogvlag om een krachtig signaal te geven. Deze vlag heeft immers een belangrijke symbolische waarde die de algemene toegelaten FIFA-campagne #nodiscrimination niet voldoende kan uitdragen.

 

Jan Desmeth, burgemeester: ”Vanavond starten de Rode Duivels met hun WK-campagne in Qatar. De Rode Duivels en 9 andere teams dragen daar geen kapiteinsband met de regenboogkleuren. Een signaal waar we het fundamenteel oneens mee zijn! Het zou de mooiste gele kaart uit de voetbalgeschiedenis kunnen zijn (desnoods voor de trainer), maar men zwicht voor de FIFA en het grote geld. Uit solidariteit met de LGBTQ+ gemeenschap hangen we dan ook de regenboogvlag uit vanaf de eerste matchdag van de Rode Duivels en dit tot de finale van het WK.”

 

Brahim Harfaoui, schepen van gelijke kansen : “Sint-Pieters-Leeuw wil het signaal geven dat iedereen, zonder uitzondering, zijn of haar kansen op deze wereld verdient. Het Wereldkampioenschap Voetbal zou daarvan een mooi voorbeeld kunnen zijn. Ik hoop op een bijzondere overwinning van onze Rode Duivels in Qatar!”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief