Laatste fase voor de opening van Poelcafe in VLEZENBEEK

C21

Laatste fase voor de opening van Poelcafe in VLEZENBEEK

Schermafbeelding_2022-12-21_om_15
 
Schermafbeelding_2022-12-21_om_15
 
Schermafbeelding_2022-12-21_om_15
 

In de tweede helft van 2023 zullen inwoners van Vlezenbeek, Sint-Pieters-Leeuw en de hele regio terecht kunnen in het Poelcafé, gevestigd in het oud-gemeentehuis van Vlezenbeek.

Op 23 januari 2023 zal de aannemer – het bouwbedrijf Coæordinat-ed – de werken starten om de binnenafwerking ææætot een goed einde te brengen nadat eerder de gevel, het dak, de klok en de windhaan gerenoveerd werden.

Jan Desmeth, burgemeester: “Soms moet je doorzetten, ook als je bij de eerste poging geen goede uitbater hebt gevonden. Dit pand is immers zo mooi en zo strategisch gelegen dat we echt wilden gaan voor een publieksfunctie. Met de uitbating van een heus café door VZW De Poel zijn we bij een mooie oplossing gekomen, die een meerwaarde zal zijn voor het dorp, de lokale gemeenschap en de mensen van VZW De Poel.”

De binnenrenovatie gaat voornamelijk over het vernieuwen van de vloeren, schilderen, nieuwe technische installaties ... Dit alles met respect voor het oorspronkelijke karakter en de bestemming van het gebouw, want recent werd het beschermd erfgoed.

De gemeente diende ook een subsidieaanvraag in bij de provinciale entiteit VlabInvest Zorg.

Gunther Coppens, voorzitter VlabInvest: “Het Oud Gemeentehuis van Vlezenbeek staat dankzij deze investering niet enkel terug ter beschikking van de Vlezenbekenaar, maar zal eveneens een nood inzake sociale zorg tegemoet komen. Het biedt perspectief aan een mooi verhaal van de vzw De Poel, de gemeente, Vlabinvest en de Vlezenbekenaar. Ik ben blij dat ik vanuit Vlabinvest hier een financieel steentje heb kunnen bijdragen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief