Een inclusieve speelpleinwerking met een efficiëntere dagcapaciteit in LEEUW

C21

Een inclusieve speelpleinwerking met een efficiëntere dagcapaciteit in LEEUW

Scherm__afbeelding_2023-01-18_om_08
 

Speelplein De Leeuwtjes staat jaarlijks garant voor het speelplezier van meer dan 200 kinderen. Ook dit jaar zullen de kinderen een spetterende zomer kunnen beleven in ’t Populiertje, Zonnig Leven en Den Top.

Om de speelpleinwerking nog beter af te stemmen op de opvangnoden werd de dagcapaciteit efficiënter ingedeeld. Nog steeds zijn er in juli 225 en in augustus 180 plaatsen, maar de plaatsen per groep of leeftijdscategorie werden aangepast zodat vraag en aanbod beter op elkaar zijn afgestemd. Zo werden er meer plaatsen gecreëerd bij groepen die vaak snel volzet waren en werd de capaciteit afgebouwd bij groepen waar de vraag minder was. 

 

Een speelpleinwerking voor iedereen; daar wil de gemeente naar streven! Voortaan is er plek voor één inclusiekind per week. Op die manier kunnen ook kinderen met een bijzondere zorgnood genieten van een zomer vol spel en plezier! Heeft jouw kind een bijzondere zorgnood en wens je graag meer info? Neem contact op met de jeugddienst voor een intakegesprek.

 

An Speeckaert, schepen van speelpleinwerking: “De speelpleinwerking gaat door op drie verschillende locaties. Het totaal aantal opvangplaatsen blijft hetzelfde maar door de groepen wat kleiner te maken en door te streven naar een efficiëntere bezetting willen we streven naar kwaliteitsvolle en betaalbare speelpleinwerking. Bovendien starten we dit jaar met een inclusieve speelpleinwerking.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief