Op zoek naar een aannemer voor de herbestemming van de kerk van RUISBROEK

C21

Op zoek naar een aannemer voor de herbestemming van de kerk van RUISBROEK

Kerk_ruisbroek2l
 
Kerk_ruisbroek
 

De gemeenteraad van 26 januari 2023 heeft het bestek goedgekeurd om een aannemer te zoeken en zo de volgende stap te zetten in het project rond de herbestemming van de kerk van Ruisbroek.

 

Op 11 mei 2022 werd tijdens onze drukbezochte infoavond reeds toegelicht dat de kerk van Ruisbroek drie verschillende bestemmingen zal krijgen. 

 

Er komt een polyvalente ruimte voor lezingen, optredens, eetfestijnen en andere open en gesloten initiatieven van verenigingen, inwoners, lokale overheid,… Ook zal de initiële bestemming van de kerk niet verloren gaan, want er zal een verkleinde kerk komen op een nieuw verdiep vooraan in de kerk. Ten slotte komt er ook een horeca-inrichting die uitgebaat zal worden door COOVI, een mooie kans voor leerlingen en jonge ondernemers.

 

Jan Desmeth, burgemeester : “We verwachten dat de aannemer eind 2023 zal starten om in de lente-zomer 2025 op te leveren. Deze nieuwe ontmoetingsplaats wordt het kloppende hart van Ruisbroek. Een plaats waar de sociale cohesie bevorderd wordt. Ook de omgeving van en rond de kerk wordt aangepakt, weliswaar in twee fasen.”

 

Eerst zal er werk gemaakt worden van de kerk en de directe omgeving van de kerk. Vervolgens zal ook het kerkplein een volledige make-over krijgen en autovrij gemaakt worden, maar pas als er een alternatief is voor het parkeren.

 

Bart Keymolen, schepen van ruimtelijke ordening en openbare ruimte: “Samen met de werken aan en in de kerk zal de omgeving aangepakt worden tot aan de stoeprand, waar nu de parking begint op het Kerkplein. De parkeerplaatsen op het Kerkplein blijven dus in eerste instantie behouden. In een volgende fase is het ook de bedoeling om het kerkplein autovrij te maken.” 

 

Olivier Huygens, Schepen van mobiliteit en lokale economie : “Gezien de parkeerdruk in Ruisbroek willen we eerst een alternatief hebben voor de parkeerplaatsen op het Kerkplein. Zodra dit mogelijk is, dus op het moment dat de ondergrondse parking onder de ACV-site een alternatief biedt, zullen we het Kerkplein autovrij maken. Zo willen we een aangename plek creëren voor alle inwoners en alle bezoekers van Ruisbroek, maar ook een plek creëren waar op termijn de lokale economie weer extra kansen krijgt.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief