UPDATE Brand in appartementsgebouw in Bezemstraat in LEEUW

C21

UPDATE Brand in appartementsgebouw in Bezemstraat in LEEUW

335338592_1388237148611712_908722758692836374_n
Foto © Brandweerzone West
 

Update  De bewoners van de onderste 5 verdiepingen kunnen allemaal terugkeren naar hun woning tegen 17.30 uur. Het appartement waar de brand ontstond, is onbewoonbaar, alsook 2 andere appartementen die getroffen zijn door rook- en waterschade. Een langdurige opvang voor deze bewoners wordt voorzien.

De bewoners van de hoger gelegen verdiepingen zullen minstens 1 nacht elders moeten verblijven en worden morgen gecontacteerd of ze terug naar hun woning mogen terugkeren.

Een gerechtsdeskundige werd aangesteld om de oorzaak van de brand te onderzoeken. We zijn verheugd dat er geen gekwetsten zijn.Vandaag vrijdag rond 14 uur kreeg de brandweerzone een oproep van een brand in één appartement op de 6de verdieping in een appartementsgebouw van de gewestelijke volkshuisvestingsmaatschappij in de Bezemstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De brandweer van Brandweerzone Brabant West en Brussel  en andere hulpdiensten waren snel ter plaatse. Rond 15 uur was de brand onder controle. Van de 48 appartementen in dit gedeelte waren er 19 bewoond met in totaal 23 bewoners. De 19 aanwezige bewoners konden tijdig geëvacueerd worden en werden opgevangen in het kantoorgebouw van de maatschappij dat op dezelfde site gevestigd is. De 4 niet-aanwezige bewoners konden telefonisch bereikt worden waardoor we met zekerheid kunnen stellen dat er geen slachtoffers noch gekwetsten zijn. In de komende uren zal gekeken worden hoeveel appartementen onbewoonbaar zijn. Een oplossing voor de opvang van die bewoners wordt verzekerd. Het operationele coördinatieteam volgt de situatie op de voet. Een volgende communicatie wordt voorzien rond 17 uur.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief