UiTPAS bij Chiro’s Zuun en Negenmanneke SPL

C21

UiTPAS bij Chiro’s Zuun en Negenmanneke SPL

Scherm__afbeelding_2023-05-11_om_21
 

Na iets meer dan 2 jaar UiTPAS in Sint-Pieters-Leeuw, en al meer dan 1.000 verkochte passen, zijn de eerste 2 UiTPAS-verenigingen van start gegaan. Zowel Chiro Zuun als Chiro Negenmanneke bieden vanaf nu UiTPAS Sint-Pieters-Leeuw aan!

 

Bij de twee Chiro’s kunnen nu volop UiTPASpunten gespaard worden. Kinderen en jongeren uit Sint-Pieters-Leeuw die het financieel moeilijker hebben, kunnen ook gebruik maken van het kansentarief van 80%, bijvoorbeeld bij hun jaarinschrijving of voor het kamp.

 

De Chiro’s hadden alvast goede redenen om in het project te stappen. “Een Chiro moet er voor iedereen zijn, en we willen daarom onze Chiro altijd zo laagdrempelig mogelijk houden. Met UiTPAS kunnen we ook extra leden aantrekken, dus ook dat is een groot pluspunt”, zegt Joris Nitelet (Chiro Zuun). Yorrick Sengier (Chiro Negenmanneke) vult aan: “Zo’n kansentarief zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om mee te gaan op kamp. Daarin gesteund worden door de gemeente zorgt ervoor dat we dat nu ook mogelijk kunnen maken!”

 

Bart Keymolen, Schepen van jeugd: Het is fantastisch dat onze jeugdverenigingen er willen zijn voor IEDEREEN! Naast Chiro Zuun en Chiro negenmanneke voelen we ook de interesse bij de andere jeugdbewegingen. We hopen dat er nog jeugdbewegingen zullen volgen. 

 

Herwig Smeets, schepen van welzijn: “Hoe meer jongeren zich aansluiten bij een jeugdbeweging, hoe meer die jongeren ook later verder zullen blijven deelnemen aan het gemeenschapsleven. Met de integratie van de UiTPAS, voor gebruik binnen de jeugdbeweging, bieden we hierin een extra stimulans. Het is dus een win-win voor zowel de betrokken Chiro’s en de jongeren als voor het sociale weefsel van Sint-Pieters-Leeuw. Hopelijk volgen nog vele verenigingen dit prachtige voorbeeld!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief