Oscar Dauw enn Jeannine Mertens uit VLEZENBEEK zijn gouden koppel

C21

Oscar Dauw enn Jeannine Mertens uit VLEZENBEEK zijn gouden koppel

Vlezenbeek_goud_dauw_g_
 
Vlezenbeek_goud_dauw__e_
 

Jeannine (71) en Oscar (71) zijn een halve eeuw getrouwd en voor Jeannine en Oscar is deze periode voorbij gevlogen.  We zijn dan in het jaar 1973: Was het toeval dat Jeannine bij Beka werke toen ze elkaar leerden kennen? Het huwelijk bracht namelijk drie mooie dochters voort: lris, Elke en Maja en zes kleinkinderen. Jeannine kende dan ook alles van bedden en matrassen. 

Maar ook Oscar kon als gediplomeerd beenhouwer een woordje meespreken over de vleselijke geneuchten van het leven. Hij kon en kan nog steeds als de beste de koe bij de horens vatten. Die koeien staan op een veld, en het was daar dat we Oscar na zijn uren het meeste konden vinden. Als voetballer maakte hij een blitzcarrière bij verschillende Pajottenlandse clubs. Die ervaring zou hij later met succes inzetten als trainer. Zijn tactiek en instructies voor de mannen op het veld waren altijd duidelijk: "Ge moet dat balleke laten rondgaan”

We zijn dan in 1986: Jeannine en Oscar openen hun zelfstandige beenhouwerszaak in ltterbeek. Na een mooie aanloop in zijn carrière te hebben genomen bij Viangros, was het moment aangebroken voor Oscar om zijn dagen te versnijden en te verkappen voor eigen rekening. Zoals het in een goed huwelijk betaamt werd dit zij aan zij gedaan. Terwijl manlief achteraan met precisie de mooiste stukken vlees bereidde en verwerkte, blonk Jeannine uit als winkeljuffrouw achter de vleestoog. 100 gram salami mevrouw? Mag het ewa meer zijn? Wilde gij een vleesje manneke? Geen handjes op de vitrine zetten he? 

ln 1993, na 20 jaar huwelijk, besloten Jeannine en Oscar hun leven een andere wending te geven. Oscar besloot dat het tijd was om de fundamenten van hun relatie te betonneren en te verankeren en er een afsluiting rond te zetten zodat er geen indringers zouden in sluipen.

Hij begon een nieuwe carrière bij Timmermans in het fabriceren en plaatsen van betonnen afsluitingen.  Toen de afsluitingen gezet waren en Timmermans stopte ging Oscar bij De Naeyer in Halle aan de slag. Jeannine van haar kant, ging werken bij Colruyt. 

Na de werkuren vond Oscar nog de moed om 11 keer de dodentocht te stappen en 3 maal de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen te rijden. Je komt hem nog regelmatig op de fiets tegen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief