Gemeentebestuur LEEUW maakt einde aan woonwagenbewoning en herstelt agrarisch gebied in haar oorspronkelijke toestand

C21

Gemeentebestuur LEEUW maakt einde aan woonwagenbewoning en herstelt agrarisch gebied in haar oorspronkelijke toestand

Plan-bergensesteenweg-700-1
 

De afgelopen decennia werden de percelen aan de Bergensesteenweg 700 bezet door verschillende woonwagenbewoners maar oorspronkelijk is dit agrarisch gebied in Sint-Pieters-Leeuw. 
In 2011 lijstte het gemeentebestuur de aanwezige woonwagenbewoners op en werd er afgesproken om de groep niet verder te laten toenemen en een oplossing te zoeken voor de aanwezige groep van woonwagenbewoners. 
Met het RUP ‘Rodebeek’ van 2017 was enkel nog “tijdelijk kleinschalig wonen in woonwagens met het oog op het uitdoven van de bestaande situatie en een herstel naar agrarisch gebied” mogelijk. Vandaag, 10 jaar na de eerste stappen om tot het RUP ‘Rodebeek’ te komen, is de laatste bewoning weg en kan de gemeente werk maken van de herbestemming.

Jan Desmeth, burgemeester: “In de loop van 2024 zal de aantasting van deze open ruimte helemaal tot het verleden behoren. Voor deze percelen werden heel wat processen verbaal opgesteld en finaal volgt de Hoge Raad voor Handhavingsuitvoering de visie van de gemeente dat de huidige toestand in strijd is met het RUP ‘Rodebeek’. Concreet wil dat zeggen dat de eigenaar 6 maanden tijd heeft om de percelen in de oorspronkelijke agrarische staat te herstellen. Ik ben dan ook tevreden dat de volgehouden bestuurlijke handhaving van de voorbije jaren nu haar vruchten afwerpt.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief