DANSBAaR! op 19 augustus in Coloma SINT-PIETERS-LEEUW

C21

DANSBAaR! op 19 augustus in Coloma SINT-PIETERS-LEEUW

Img_7689
 
Scherm__afbeelding_2023-05-27_om_11
 

Dit jaar ruilen we StraPatZen in voor DANSBAaR. Dit gaat door op zaterdag 19 augustus 2023 in het Colomapark. We zullen voortaan StraPatZen in de even jaren organiseren en een alternatief hiervoor in de oneven jaren. En dit telkens op de derde zaterdag van augustus. Deze gratis evenementen hebben als doel het zomerse vakantiegevoel naar Leeuw te brengen!

DANSBAaR  is een evenement dat kinderen, jongeren en volwassenen samenbrengt in een sfeervol kader waar iedereen kan genieten van goede muziek en een lekker hapje en tapje. Wie zelf graag de dansbenen losgooit, kan zich ook komen uitleven op de grote dansvloer!
Muziek die doet dansen

DANSBAaR biedt verschillende dansstijlen aan zoals motown, boombal, Rock ’n Roll en een minidisco voor de kinderen. Er is voor elk wat wils! Het terrein in het Colomapark wordt voor de gelegenheid ondergedompeld in een gezellige, zomerse belevings- en danslocatie. Er wordt centraal een dansvloer geplaatst waar naar believen kan worden gedanst. 

Jan Desmeth, burgemeester en bevoegd voor cultuur: “Na 10 jaar StraPatZen willen we afwisselend ruimte maken voor nieuwe belevingen en dit jaar krijgt dit vorm in DANSBAaR. Een gezellig dans- en swingevent, zowel voor zij die willen dansen als voor zij die naar dans willen kijken. StraPatZen blijft ons leuk en kwaliteitsvol evenement in de even jaren.”

Programma 

Het event start om 15 uur voor de allerkleinsten. Kinderen kunnen zich in het ‘kinderkapsalon’ en aan de schminkstand helemaal laten klaarstomen voor de kinderdisco, die om 16 uur van start gaat.

Aansluitend zal ook de rest van het programma goed gevuld zijn. Zo zal je kunnen swingen op Boombal met hun moderne live folkmuziek. Dat belooft een waar volksfeest te worden waarbij iedereen kan meedansen, want bij het begin zal er een dansinitiatie zijn. Nog voor je het weet, heb je een kringdans of sliertdans onder de knie! 

Voor wie het nog wat energieker mag, hebben we een Rock ’n Roll uurtje op het programma staan.

Om 21.30 uur neemt de liveband “The Motown Supremacy” het podium in: drie dames met adembenemende soulstemmen, begeleid door een strakke, funky live band, met een setlist die je meeneemt door de geschiedenis van Motown Music van o.a. The Supremes, Martha Reeves and the Vandellas, Gladys Knight and the Pips, The Marvelettes, Stevie Wonder, Marvin Gaye, … De bijhorende danspasjes en glitterjurken doen de sound van Hitsville nog beter tot zijn recht komen. Niemand zal aan de verleiding weerstaan om zich op de dansvloer te wagen!

Afsluiten doen we met het “Vintage – uurtje” waarin een dj de ambiance verzekert met een mix van plaatjes van vroeger en nu
Een hongertje?
Wil je even bekomen van al het dansen of ben jij een rustige genieter? De evenementenzone is voorzien van drankbars, een drietal foodtrucks, gezellige zithoeken, … De belevingswaarde zal vergelijkbaar zijn met StraPatZen, maar dan toch een tikkeltje anders! DANSBAaR wordt een laagdrempelig, zomers evenement waar genieten van de zomerse sfeer centraal staat.
Bart Keymolen, schepen van jeugd: “DANSBAaR belooft een gezellig en sfeervol evenement te worden waar ook de allerjongsten hun hart kunnen ophalen met het kinderkapsalon en de kinderdisco. Op die manier brengt dit evenement jong en oud bij elkaar en dat moeten we koesteren.”

Onze wei is plastiekvrij!
Om de afvalberg te beperken wordt op het evenement gewerkt met herbruikbare bekers; bij de aankoop van een drankje dient een waarborg voor de beker betaald te worden. Aan de inleverstand kan de beker ingeruild worden en krijgt men de waarborg terugbetaald.

Het volledige programma en info over het evenement kan vanaf 1 augustus geraadpleegd worden via sint-pieters-leeuw.be/brul/dansbaar

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief