PEDESTRAAT VLEZENBEEK : duidelijkheid en klaar tegen bouwverlof

C21

PEDESTRAAT VLEZENBEEK : duidelijkheid en klaar tegen bouwverlof

Scherm__afbeelding_2023-06-07_om_21
 

Aanstaande woensdag, 14 juni 2023, start de aannemer met de langverwachte stabiliserings- en asfalteringswerken van de Pedestraat.

Tijdens deze werken, die ongeveer een maand zullen duren, wordt een omleiding voorzien via de Postweg, de rotonde aan Erasmus en de Lenniksebaan.

Vanaf midden juli 2023 zal de straat dan volledig afgewerkt zijn. We kijken uiteraard met z’n allen uit naar deze betere en veiligere Pedestraat!

 

Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Het vooraf opbreken van de oude asfaltlaag was noodzakelijk om de vereiste metingen en proeven te kunnen doen om te bepalen in welke mate de oude betonplaten kunnen dienst doen als fundering voor het nieuwe wegdek. De resultaten en expertise van het studiebureau en de aannemer brachten een aantal opties naar voor. Voor de uitvoering van de werken dienen we rekening te houden met een aantal woningen en tuinmuren die kort op de straat staan. De gekozen optie zal de impact op de aanpalende woningen tot een minimum moeten herleiden. Op 14 juni zal de aannemer, waar nodig, starten met herstel en herprofileren van de betonplaten. We kiezen voor een sterk hoog kwalitatief asfalt. Het asfalt heeft een versterkt steenskelet dat wordt samengehouden met elastomeerbitumen. Deze geeft een extra weerstand tegen scheurvorming en zal bovendien ook de rolgeluiden tot een minimum reduceren. Deze techniek samen met beperkte snelheid zal van deze straat een stille straat maken!

 

Omwille van het opgebroken wegdek was de maximumsnelheid op de Pedestraat de afgelopen maanden 30 km/uur.

Na de werken geldt er van het begin tot het einde van de straat een maximumsnelheid van 50 km/uur.

Deze snelheidslimiet zal, zoals reeds eerder werd aangekondigd, permanent bewaakt worden via trajectcontrole.

 

Jan Desmeth, burgemeester: “Het klopt dat we heel wat geduld hebben gevraagd van de bewoners en de weggebruikers. De redenen zijn legitiem maar desondanks frustrerend. We zijn blij dat de werken volgende week kunnen starten en alsnog klaar zijn voor het begin van het bouwverlof.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief