De kracht van de jeugdbeweging, een boek van Hugo Schoukens uit VLEZENBEEK

C21

De kracht van de jeugdbeweging, een boek van Hugo Schoukens uit VLEZENBEEK

Scherm__afbeelding_2023-06-14_om_12
 

 Op 1 juli om 18u Hugo Schoukens zijn boek ‘de kracht van de jeugdbeweging’ voor. Een boek over meer welbevinden, leiderschap en ondernemerschap. Over Fighting Well: ‘Met de glimlach steeds het beste van jezelf geven.’ Over de betekenis van de jeugdbeweging voor onze samenleving.
Hierbij een link naar een inkijkexemplaar: https://online.fliphtml5.com/zeyk/ghhe/    
Het wordt ook meer dan een boekvoorstelling … zie www.hugoschoukens.be 

Wat betekent de jeugdbeweging voor onze samenleving? Aan de hand van exemplarische en pakkende voorbeelden met tal van (grappige) anekdotes wordt het levensverhaal van kinderen, jongeren en jeugdleiders in Vlaanderen in de KLJ, Chiro, KSA en Scouts & Gidsen verteld.
Centraal hierin staat Hugo Schoukens, de hyperactieve ‘Witte van Vlezenbeek’, die een carrière als gedreven voetbalopleider en ondernemer uitbouwde.
Hij toont met zijn bewogen levensverhaal het belang van de jeugdbeweging en de levenshouding Fighting Well als een bijzondere inspiratiebron voor het ondernemer- en leiderschap. Dit boek is geschreven voor jongeren, ouders, en al dan niet toekomstige (bedrijfs)leiders en ondernemers. Het is een combinatie van een ontwikkelings- en managementroman over de kracht en de impact van de jeugdbeweging, hoe ze stimuleert en bijdraagt tot: het vormen van jongeren met een levensvisie, (Fighting Well-) waarden en attitudes; meer en beter welbevinden van kinderen en jongeren; het smeden van ware, eeuwigdurende vriendschap; het opbouwen van expertise inzake ondernemerschap; het ontluiken van en het groeien in (bedrijfs)leiderschap.  
Hugo Schoukens, MBA, is co-oprichter van het sportmanagement bedrijf Double Pass. Hij was er tot voor kort CEO.
In 1984 gaf hij zijn eerste boek uit: de informatiegids ‘Wegwijzer voor de pas afgestudeerde’. Samen met Dr. Jo Van Hoecke schreef hij in 2004 het managementboek ‘Scoren met Jeugd’ en ‘Droit au but’ over hun jeugd- en talentontwikkelingsmodel ‘PASS’, oftewel Professional Academy Support System.
Dit model werd wereldwijd in meer dan 140 landen verspreid en geïmplementeerd.
Sinds 1980 heeft Hugo onder het motto ‘Fighting Well: steeds het beste van jezelf geven’, verschillende carrière-switches gemaakt, die werden aangewakkerd door ervaringen en expertise opgedaan in de jeugdbeweging.
In 2022 werd Hugo gelauwerd door de gemeente Sint-Pieters-Leeuw als ‘Sportleeuw’ voor zijn carrière in de sport en talentontwikkeling.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief