Harmonisering van parkeertijden in RUISBROEK

C21

Harmonisering van parkeertijden in RUISBROEK

Scherm__afbeelding_2023-06-30_om_07
 

Binnenkort zullen bezoekers 4 uur in plaats van 2 uur kunnen parkeren op de – in 2017 nieuw aangelegde – OCMW-parking en zal men op zaterdag en zondag vrij kunnen parkeren. 

Dat is dezelfde duur als hetgeen gangbaar is in heel Ruisbroek. Enkel het kerkplein heeft nog een ander regime omwille van de lokale handelaars.

Olivier Huygens, schepen van Mobiliteit : “In februari 2017 voerden we – na een lang traject van inspraak en infovergaderingen – een grote blauwe zone in Ruisbroek in. De doelstelling was om de parkeerplaatsen, die langdurig werden ingenomen door inwoners van Vorst, Ukkel,… vrij te maken voor de eigen inwoners van Ruisbroek. Voor werknemers en bezoekers werd een oplossing op maat bedacht. We houden echter de vinger aan de pols en af en toe sturen we bij in functie van hetgeen we vaststellen. Door het vrij parkeren ook toe te laten op zaterdag kunnen inwoners van Ruisbroek binnenkort het hele weekend gebruik maken van de OCMW-parking. Bovendien mogen binnenkort ook bestelwagens zich daar parkeren als er geen blauwe zone van kracht is (bv. het hele weekend). Zij storen daar minder dan in de omliggende straten en de afgelopen jaren hebben we veelvuldig vastgesteld dat deze parking amper gebruikt werd tijdens het weekend en ’s nachts.”

Het nieuwe parkeerregime op de OCMW-parking heeft nog steeds als doelstelling dat de parking om 8 uur 's ochtends vrij is van voertuigen. 

De blauwe zone op de OCMW parking zal in de toekomst gelden van maandag tot en met vrijdag, van 4 tot 18 uur. 

Bezoekers die tijdens de werkweek na 18 uur 's avonds parkeren en hun parkeerschijf op 4 uur instellen, kunnen bijgevolg blijven staan tot 8 uur 's ochtends. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief