SINT-PIETERS-LEEUW - Komen alle politiediensten weldra in één gebouw ?

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Komen alle politiediensten weldra in één gebouw ?

Editiepajot_spl_politie_foto_merckx
Leeuw heeft de intentie dit gebouw volledig te kopen. (Foto Felix Merckx)
 

Leeuw heeft de intentie vroegere site Van Cauwelaert aan te kopen
Gisteren 13 juli ondertekende het college van burgemeester en schepenen van Sint-Pieters-Leeuw, samen met de huidige eigenaars Langveld bvba, een intentieverklaring tot aankoop van de site gelegen aan de Pepingensesteenweg 250 in Sint-Pieters-Leeuw (vroegere site Van Cauwelaert).
Indien de gemeenteraad van september zijn goedkeuring geeft komen alle politiediensten dan in één gebouw.

Het college zal de aankoop van dit terrein met kantoorgebouw, loodsen, bergplaatsen en parking op 3 september aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen, met als voornaamste doelstelling alle politiediensten onder één dak samen te brengen.

Burgemeester Vanlinthout: “Momenteel is de politie van Sint-Pieters-Leeuw gehuisvest in twee gebouwen, namelijk in het huurgebouw aan de Pepingensesteenweg 250 en in de vroegere rijkswachtkazerne aan de Generaal Lemanstraat in Zuun, eigendom van de gemeente. Deze spreiding kost de gemeente veel geld, onder andere aan huurgelden en onderhoud van dubbele infrastructuur. Ook de politieorganisatie en –werking op zich is hiermee niet altijd gebaat”.

VERKOPEN 
Zo de gemeenteraad op 3 september groen licht geeft om het gebouw aan de Pepingensesteenweg te verwerven, zal het college voorstellen om na de verkoop van de evenementenhal vorige maand, ook de vroegere rijkswachtkazerne in Zuun te verkopen.

Met het oog op de geplande bouw van het nieuwe rust- en verzorgingstehuis in Zuun en van de nieuwe school aan de Garebaan, zal het college de gemeenteraad voorstellen op termijn de verkoop van nog enkele andere gemeentelijke eigendommen te overwegen, waaronder deze aan de Bergensesteenweg (Bergpoort + containerpark) en de grond aan de Esdoornlaan.

Het college zal de gemeenteraad ook vragen zich er over te beraden om na het samenbrengen van alle politiemensen in één gebouw, een zogenaamde politieantenne te voorzien in elke deelgemeente of grote wijk.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief