BK Open zwemmen Mooie resultaten voor Swimming Team Zennevallei

Scherm__afbeelding_2023-11-14_om_19

Afgelopen weekend hebben 5 zwemmers van Swimming Team Zennevallei deelgenomen aan de Belgische Kampioenschappen Open 25m in het Gentse Rozebroeken zwembad. Na een lange voorbereiding was dit voor Nicole Nazaruk, Karsten Cleymans, Torben Cleymans, Noah Thiébaut en Karsten Van Groenigen een afspraak om zich te meten op het allerhoogste niveau. Met 18 persoonlijke records was dit dan ook een geslaagd weekend voor hen, zeker gezien het voor een aantal de eerste keer was dat ze aan deze wedstrijd deelnamen.

Bij de heren scherpte Karsten Cleymans zijn tijd op de 100m schoolslag aan naar 1.05.88 en behaalde hiermee de 11de plaats. Karsten Van Groenigen behaalde de 11de plaats op de 200m schoolslag in een tijd van 2.25.35 en is met zijn 15 jaar de enige zwemmer van die leeftijd in de top 15. Noah Thiébaut haalde met een PR van 58.98 op de 100m rugslag de 11de plaats en strandde op een halve seconde van een finaleplaats. Torben Cleymans haalde 4 persoonlijke records op de 4 nummers waarvoor hij was geselecteerd voor zijn eerste BK Open.

Bij de dames behaalde Nicole Nazaruk 2 finaleplaatsen met een persoonlijke record op de 200m rugslag en 200m vlinderslag. Hier zwom ze in beide finales opnieuw een persoonlijk record en behaalde het zilver op de 200m rugslag in een tijd van 2.16.74. Hiermee is Nicole de eerste STZ-atlete ooit die een medaille behaalt op een BK Open. “