Noodopvang na gedwongen sluiting t Sloebertje

C21

Noodopvang na gedwongen sluiting t Sloebertje

Scherm__afbeelding_2023-11-30_om_19
 
Op 20 november 2023 besliste het Agentschap Opgroeien in beroep tot een definitieve sluiting van de private kinderopvang ’t Sloebertje vanaf 18 december 2023.
Na deze gedwongen sluiting, kijkt het agentschap in de richting van het lokaal bestuur om - hetzij zelf, hetzij via een derde partij - noodopvang te organiseren voor de getroffen ouders.
 
Het gemeentebestuur is sindsdien volop bezig om een oplossing te vinden zodat de ouders na de kerstvakantie opnieuw een goede oplossing hebben.
Op dit ogenblik is dat nog niet rond, maar tegen 11 december 2023 zal een oplossing gevonden zijn.
 
Het gemeentebestuur heeft de ouders, die aangegeven hebben van de noodopvang te willen gebruik maken, dan ook uitgenodigd voor een infomoment op 12 december 2023.
Daar zullen ze alle inlichtingen krijgen over de details van deze noodopvang.
 
Burgemeester Jan Desmeth benadrukt het engagement van de gemeente: "Hoewel we momenteel diverse mogelijkheden verkennen, willen we de ouders verzekeren dat we vanaf 8 januari 2024 een passende oplossing zullen bieden. We laten hen niet in de steek en zullen alle nodige stappen ondernemen om de continuïteit van kinderopvang te waarborgen."
 
Schepen van Kinderopvang, Brahim Harfaoui, voegt toe: "Kinderopvang is van essentieel belang om ouders in staat te stellen te werken, en het draagt bij aan de pedagogische ontwikkeling van de kinderen. We willen ouders geruststellen dat we actief werken aan een oplossing die aan hun behoeften voldoet. Meer info op 12 december."
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief