Ontmoet, beweeg, geniet nieuwe sportinfrastructuren in LEEUW

C21

Ontmoet, beweeg, geniet nieuwe sportinfrastructuren in LEEUW

Buitensportinfrastructuur_herwigsmeets_jandesmeth_1
 
Tegen de zomer van 2024 zal een bewegwijzerde omloop van circa 5 kilometer in Negenmanneke en Zuun de verbinding maken tussen drie locaties, waar we vrij toegankelijke sportinfrastructuur hebben aangebracht
Zo kan je 5 kilometer lopen en af en toe halt houden om wat oefeningen te doen. Hiermee moedigen we inwoners van alle leeftijden aan om elkaar te ontmoeten, te bewegen en te genieten van een gezonde levensstijl.
Op het speelpleintje aan de Albert Van Cotthemstraat prijkt al een splinternieuwe beweegbank. Deze veelzijdige installatie dient niet alleen als rustpunt, maar fungeert ook als een ontmoetingsplek waar bewegen en sociale interactie samenkomen.
Aan Zonnig Leven is een Calisthenics-zone toegevoegd. Calisthenics is een dynamische sport die zich richt op training met het eigen lichaamsgewicht als weerstand. Door middel van diverse oefeningen zoals push-ups, pull-ups en burpees worden spierkracht, spiermassa, mobiliteit en uithoudingsvermogen gestimuleerd. Verder staat er ook nog een gloednieuwe outdoor fitness met Calisthenics-zone aan het Wilderspark op de planning die naar verwachting in februari-maart 2024 af zal zijn.
 
Tegen de zomer van 2024 verbinden we dan de drie locaties met een bewegwijzerde omloop.
 
Herwig Smeets, schepen van sport:  “De beweegbank, Calisthenics-zone en de aankomende outdoor fitness in het Wilderspark bieden niet alleen kansen voor een gezonde levensstijl maar creëren ook ontmoetingsplekken waar beweging en sociaal contact samenkomen. Dit benadrukt ons streven naar een actieve en verbonden gemeenschap."
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief