Oproep LEEUWSE verenigingen doe mee aan de Trofee voor het beste Souper 2024

C21

Oproep LEEUWSE verenigingen doe mee aan de Trofee voor het beste Souper 2024

Scherm__afbeelding_2024-01-19_om_09
 

Een rijk verenigingsleven met tal van eetfestijnen? Dat kennen we ook in Sint-Pieters-Leeuw en daar mogen we mee uitpakken! Maak jij deel uit van een vereniging en wil je de ettelijke uren achter de kookpotten van jullie eetkermissen nog meer de moeite waard maken? Schrijf je vereniging dan in voor de ‘Trofee voor het Beste Souper’ van RINGtv. Een unieke kookwedstrijd waarin verenigingen uit zes gemeenten het tegen elkaar opnemen in de keuken en zo kans maken op de felbegeerde trofee en een reclamespot op RINGtv. Dit jaar nemen Sint-Pieters-Leeuw, Affligem, Galmaarden, Grimbergen, Halle en Roosdaal het tegen elkaar op!

Bart Keymolen, Eerste schepen: “Dat onze verenigingen uitblinken in initiatief en enthousiasme is alom geweten in de wijde omgeving. Daarom zijn we ervan overtuigd dat Sint-Pieters-Leeuw niet mag ontbreken in de wedstrijd. Met het talent van onze verenigingen en de kwaliteit van onze lekkere streekproducten geloof ik dat we het ver kunnen schoppen bij Trofee voor het Beste Souper!”

Jan Desmeth, burgemeester: “Omdat verenigingen een cruciale en belangrijke rol spelen in het bevorderen van de sociale cohesie in een gemeente, hebben we ons met veel overtuiging ingeschreven voor dit initiatief van RINGtv. En als met hetzelfde initiatief de typische streekbieren ook nog eens aan bod kunnen komen, wordt het nog interessanter.”

Hoe verloopt het traject van de wedstrijd?

Tijdens de voorrondes nemen twee verenigingen uit eenzelfde gemeente het tegen elkaar op door telkens een typisch gerecht in de sfeer van ‘eetfestijn’ of ‘souper’ klaar te maken. De zes duo’s uit de verschillende gemeenten die de voorrondes overleven, strijden tegen elkaar tijdens de finale.

 

Tot 7 februari kunnen de verenigingen zich inschrijven door een mailtje te sturen naar brul@sint-pieters-leeuw.be. Vervolgens trekt een onschuldige hand op vrijdag 9 februari twee kandidaten die onze gemeente zullen vertegenwoordigen.

Op 9 maart vinden de voorrondes plaats. Degenen die als winnaars uit de bus komen, gaan direct door naar de grote finale op zaterdag 27 april in Brouwerij Palm (Steenhuffel). In deze eindronde worden de deelnemers uitgedaagd met een barbecue-opdracht. Een deskundige jury, onder leiding van televisiekok en presentator van de kookwedstrijd Jeroen De Pauw, beoordeelt de gerechten en selecteert de winnaar die de felbegeerde Trofee voor het Beste Souper, een reclamespot op RINGtv en tal van andere mooie prijzen ontvangt.

Alle info vind je op www.sint-pieters-leeuw.be/brul/trofeebestesouper, het wedstrijdreglement vind je op www.ringtv.be/beste-souper.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief