Sport en Spel tijdens de Jeugdboekenmaand in LEEUW

C21

Sport en Spel tijdens de Jeugdboekenmaand in LEEUW

Jbm
 

In maart staat er weer heel wat te gebeuren in de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw tijdens de Jeugdboekenmaand, met dit jaar als thema 'Sport en Spel'.

“We hebben een vol programma met sport, spel, speuren en uiteraard boeken, heel veel boeken”, vertelt An Speeckaert, schepen van bibliotheek. “De jeugdboekenmaand is ieder jaar opnieuw een topmaand en met zo’n leuk thema hopen we dat ook dit jaar massaal veel kinderen de weg naar de bibliotheek zullen vinden.”

 

Bibliotheek, of bibliotheken, want uiteraard is er ook veel te beleven in de onlangs geopende Zwembadbibliotheek. Symbolisch kan je een wandel- of fietszoektocht maken van de Hoofdbibliotheek in het Colomapark naar de Zwembadbibliotheek in het Wildersportcomplex.

Samen met de collega’s van de sportdienst worden nog meer activiteiten aangeboden. Naast de zoektocht is er een onderwaterspel met letters, een go-cart parcours, buiten spelen en een workshop kleuterdansen op de maten van een prentenboek.

De Maakbib opent de hele maand maart elke woensdag de deuren voor kinderen en jongeren. Terwijl de jongsten aan de slag gaan met de snijplotter, kunnen iets oudere kinderen kennismaken met de 3D-printer.

 

An Speeckaert, schepen van Bibliotheek: “De jeugdboekenmaand loopt officieel van 1 tot 31 maart, maar op 20 februari wordt de aftrap gegeven voor de Leesmarathon. De Leeuwse jeugd wordt uitgedaagd om samen zoveel mogelijk keer een marathon te lezen.”

Alle activiteiten zijn gratis, maar voor sommige moet je op voorhand inschrijven. Het volledige programma vind je op de website https://sint-pieters-leeuw.bibliotheek.be/jeugdboekenmaand

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief