SINT-PIETERS-LEEUW – Louis en Fientje uit RUISBROEK vierden hun 65 jaar huwelijk

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Louis en Fientje uit RUISBROEK vierden hun 65 jaar huwelijk

Dsc_1518_01__groot_
 
Dsc_1516_01_01__groot_
 

Louis De Waegemaeker (87 jaar) en Fientje (Josephine) Van Eeckhoudt (87) vierden dit weekend hun briljanten huwelijk. Fientje en Louis hebben elkaar voor het eerst ontmoet toen ze 12 jaar waren. Dat was in het café van Louis zijn tante Fin, ‘t Nieuwe Sas.

Op zijn 16 jaar verhuisde Louis naar dezelfde straat als waar Fientje woonde, nl. de Petrus Basteleusstraat, toen bekend als de ‘Vossen Plein’. Ze waren overburen waren en spraken af via het raam. Op hun eerste date gingen ze naar cinema ‘Winter Palace’ om er naar de 1ste James Bond film te kijken. Na hun huwelijk weken ze niet ver uit. Ze huurden een tijdje een huis in dezelfde straat. Na de geboorte van Marc verhuisden ze naar de Wandelingstraat in Ruisbroek (waar ze nu nog wonen), toen nog aan de rand van een bos.

Louis verdiende de kost, eerst bij Imperbel en later bij Interbrew (AB Inbev). Hij bezocht honderden cafés om de tapinstallaties van het bier te onderhouden. Fientje werkte 19 jaar in  wasserij La Neigeuse, nadien 2 jaar bij chocolade Côte d’Or waar ze ballotins vulde, vervolgens 2 jaar bij White & Cotrico en uiteindelijk 6 jaar bij Beka.
Ze gingen vaak met de tent naar zee en ook 10 jaar met de caravan naar de Costa Brava. Louis was amateurfotograaf en ontwikkelde zelf zijn foto’s. Hij ging vaak vissen in de vijvers van Lembeek op Domein Margaille en in de Beemd te Ruisbroek.
Fientje was 20 jaar bij de turnkring van Ruisbroek en breidde vaak kleren voor het gezin. Samen hielden ze 17 jaar de kantine van het voetbal in Ruisbroek open. Ze wasten ook de truitjes van de spelers.

Hun gezin groeide met zoon, Marc, kleindochter Sally en de achterkleinkinderen Colette en Remus. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2024
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief