SINT-PIETERS-LEEUW - Duizendste bezoeker voor tentoonstelling over geuze en kriek

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Duizendste bezoeker voor tentoonstelling over geuze en kriek

Editiepajot_spl_geuze_foto_merckx
Gabriëlle en echtgenoot Jef tussen Martin Schoukens (Schepen voor toerisme) en Kristien Van Hecke (toerismeambtenaar). Foto Felix Merckx
 

In het Colomakasteel in Sint-Pieters-Leeuw mocht men de 1.000ste bezoeker van de tentoonstelling "geuze & kriek, een smakelijke expo" begroeten. Deze eer viel te beurt aan Gabriëlle Vansteenkiste uit de Eiklaan in Sint-Pieters-Leeuw.
Zij bracht samen met haar echtgenoot Jef Vandevelde een bezoek aan de tentoonstelling. Beiden zijn liefhebber van kriek en geuze. Gabriëlle lust het liefst kriek, terwijl haar echtgenoor meer liefhebber is van een goede geuze.

Uit de handen van Schepen van Toerisme Martin Schoukens kreeg de gelukkige een pakket geuze- en kriekbieren aangeboden.
Het is de eerste maal dat de gemeente Sint-Pieters-Leeuw het initiatief
neemt om een zes weken durende zomertentoonstelling te organiseren, en te horen aan de reacties van de vele bezoekers, is het een schot in de roos.

De tentoonstelling van lambik tot kriek kan nog tot 16 augustus bezocht worden in het kasteel Coloma.
De tentoonstelling vertelt over het brouwproces van lambik, het maken van geuze en kriek, de zoektocht naar nieuwe producten zoals framboise en andere fruitbieren, de overeenkomst met champagne, de geschiedenis van de brouwerijen, het beschermen van het product en de herwaardering die erbij hoort … . Kortom, lambik en haar afgeleiden zullen geen geheimen meer voor de bezoekers hebben.

Verder kan men een 200 lambik- of geuzeglazen, aangevuld met authentieke lambikstoempers en oude bierkaartjes uit de privécollectie van Johan “Wanne” Madalijns, voorzitter van De Lambikstoempers vzw bekijken.

Praktische info:
Geuze & kriek: een smakelijke expo nog tot 16 augustus 2009 Colomakasteel J. Depauwstraat 25 in 1600 Sint-Pieters-Leeuw
gratis toegang.elke dag van 10.00 uur tot 18.00 uur

Deze tentoonstelling is een organisatie van het gemeentebestuur Sint-Pieters-Leeuw in samenwerking met de vzw GCC Coloma.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief