Netwerkmoment wijk-werken Zuidwest Rand in VLEZENBEEK

C21

Netwerkmoment wijk-werken Zuidwest Rand in VLEZENBEEK

Img_20240321_121129256
 
Donderdag 21 maart 2024 namen 36 geïnteresseerden deel aan het eerste netwerkevent van wijk-werken Zuidwest Rand dat plaats vond bij Krok en Ko in Vlezenbeek. 
Onder de deelnemers waren bemiddelaars van VDAB, bemiddelaars OCMW en medewerkers van verschillende tewerkstellingsorganisaties. 
Wijk-werken is een traject waar werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt tijdelijk werkervaring opdoen en zo hun competenties versterken.
Dit gebeurt in samenwerking met VDAB, OCMW, gemeenten en andere partners. 
Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Zuidwest Rand organiseert het wijk-werken voor de lokale besturen Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw in samenwerking met VDAB.
Als organisator van wijk-werken wil Zuidwest Rand een kwaliteitsvolle dienstverlening bieden aan zowel wijk-werkers als gebruikers in het hele werkingsgebied.
 
Wie kan gebruik maken van wijk-werken?  Gebruikers kunnen natuurlijke personen, gemeentes, OCMW’s, onderwijsinstellingen, VZW’s of niet-commerciële verenigingen en land-en tuinbouwbedrijven zijn. 
Via bemiddeling en begeleiding op maat wordt aanbod van wijk-werkers met de vraag van gebruikers gematcht.
 
De deelnemers aan het netwerkmoment werden verwelkomd door schepen Marleen De Kegel van Sint-Pieters-Leeuw. 
Lies Vereecken, directeur van vzw De Poel, kwam het concept van Krok en Ko toelichten.
Het traject wijk-werken werd toegelicht door de wijk-werkbemiddelaars Julie Lechevin en Jeno Thiels. 
“Een netwerkmoment in een uniek kader waar elke dag inclusieve tewerkstelling een realiteit is. Iedereen verdient een kans op waardig werk,” zegt schepen Marleen De Kegel.
 
We onthouden van dit netwerkmoment volgende krachtige kernwoorden: een  inclusieve leef-, leer- en werkomgeving, verbinden en mensen met een verre afstand tot de arbeidsmarkt kansen bieden!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief