Extra hinder voor fiets- en autoverkeer op Bergensesteenweg tijdens paasvakantie in LEEUW

C21

Extra hinder voor fiets- en autoverkeer op Bergensesteenweg tijdens paasvakantie in LEEUW

Scherm__afbeelding_2024-03-30_om_14
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw werken volop verder aan een nieuwe Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. Tijdens de paasvakantie, vanaf woensdag 3 tot en met vrijdag 12 april, wordt de zone van fase 2 tussen de Ruisbroeksesteenweg en het tankstation Gabriëls volledig afgewerkt. Een eerste deel van de werken werd in de krokusvakantie uitgevoerd, maar nu volgen de laatste loodjes. De gewestweg wordt hiervoor afwisselend in de richting van Halle en Brussel afgesloten. Het doorgaand autoverkeer en fietsers volgen een omleiding.  
Werken tijdens autoluwe paasvakantie
Tussen woensdag 3 en vrijdag 12 februari werkt de aannemer de zone tussen de Ruisbroeksesteenweg en tankstation Gabriëls verder af. De Bergensesteenweg (N6) wordt in de eerste week van de paasvakantie afgesloten voor doorgaand autoverkeer richting Halle en in de week nadien voor verkeer richting Brussel. De gesignaleerde omleiding leidt autoverkeer via de Lotstraat, Galgstraat en Georges Wittouckstraat naar hun bestemming. Voor fietsers is er een omrijroute via lokale wegen aangeduid.
Herstellingswerken borduren en riolering
De aannemer voert nog enkele afrondende werkzaamheden aan de borduren uit en er vinden herstellingswerken plaats in de rioleringsbuizen. Ondertussen lopen de werken van fase 4 tussen de Jan Vanderstraetenstraat en het Laurierplein gewoon verder.
Start in nieuwe zone na paasvakantie
Na de paasvakantie, vanaf 15 april, starten de werken in een nieuwe zone op de steenweg: tussen de Frans Baesstraat en de Groot-Bijgaardenstraat. In tegenstelling tot eerdere communicatie bevindt de volgende fase zich dus niet tussen de Van Cotthemstraat en de R. de Renessestraat, maar zal de werfzone aansluiten op het kruispunt met de Jan Vanderstraetenstraat en de Frans Baesstraat. We werken er tot midden oktober 2024. 
Oude steenweg in het nieuw
Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn sinds eind 2020 bezig met de herinrichting van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Het volledige stuk tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Brusselbaan, zo’n 2,5 kilometer, krijgt een totale make-over. Onder de grond komt 10 kilometer gescheiden riolering en een nieuwe drinkwaterleiding, boven de grond wordt de weg modern, veilig en overzichtelijk ingericht. Ondertussen zijn de werken zo goed als halfweg. Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn nog tot 2027 aan de slag op de drukke gewestweg tussen Halle en Brussel. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief