SINT-PIETERS-LEEUW - Politie rolt dievenbende op

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Politie rolt dievenbende op

Politie_heel_goed

Naar aanleiding van een maandenlang gerechtelijk onderzoek door de lokale recherche van Sint-Pieters-Leeuw werd er maandagochtend door de lokale politie huiszoekingen verricht op 9 verschillende locaties. Zeven mensen werden aangehouden. 
Aan de actie namen 23 leden van de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw deel  in samenwerking met de gespecialiseerde diensten van de federale politie en leden van het interventiekorps Vlaams-Brabant.  Het onderzoek kadert in een organisatie van diefstallen in woningen, diefstallen in handelszaken, bendevorming en handel in gestolen goederen.

Er zijn aanwijzingen dat de personen die opgepakt zijn zelf instaan voor de diefstallen.Er werden 6 meerderjarige personen aangehouden en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Eén minderjarige wordt ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

De kopstukken van de  bende zijn  niet aan hun proefstuk toe en waren  reeds gekend bij het gerecht. Twee broers van 19 jaar uit Beersel herbegonnen hun criminele activiteiten nadat ze maandenlang in voorhechtenis zaten voor gelijkaardige feiten in 2008.  Tijdens de verschillende huiszoekingen werden diverse gestolen goederen afkomstig  van diefstal (o.a. elektrisch gereedschap ), gsm’s, geschriften  en munitie aangetroffen en in beslag genomen. Twee voertuigen gebruikt bij het plegen van een misdrijf werden eveneens in beslag genomen.

De bende zorgde eveneens voor veel overlast in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.  Zij behoren tot de harde kern van de groep jongeren die in diverse wijken in de gemeente voor overlast zorgden tijdens de afgelopen maanden. Er waren hieromtrent  al twee petities van inwoners overgemaakt aan de bestuurlijke overheden, waarop  na overleg met de burgemeester de klagers nu een antwoord zullen op geformuleerd krijgen.

De politie gaat ervan uit dat de overlastproblematiek gestadig zal indijken na het oppakken van deze bende.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief