SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelbike bracht dit weekend 1.643 mountainbikers op het been (fiets)

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Hoebelbike bracht dit weekend 1.643 mountainbikers op het been (fiets)

Editiepajot_spl_hoebelbike_1_foto_jan_brnoot
Foto Jan Benoot
 

Hoebelbike is er dit jaar opnieuw in geslaagd om het mountainbiken in de streek te promoten met een meer dan geslaagde editie.
Voor de nachttocht mocht men 363 bikers en voor de dagtocht 1.283 bikers inschrijven.

In eerste instantie was er de nachttocht die dit jaar 363 bikers mocht ontvangen. Wat als opwarmer voor de dagtocht was, is stilaan uitgegroeid tot een mountainbiketocht op zich. De organisatie was er echter op voorbereid met niets dan lof van de deelnemers over het parkoers (vooral de passage bij Inter-Arbo werd zeer gesmaakt), de bevoorrading en over de apré’s-bike (met voor het eerst het zeer lekkere Lindebier op het menu)

Zondag waren de weergoden gunstig gestemd, dit resulteerde in een recordopkomst van 1.283 ingeschreven bikers, een succes. Buiten een paar problemen met een andere fietstocht die het parkoers kruiste, mag gezegd worden, dat het parkoers welk dit jaar uitgestippeld werd door Raymond Desaegher en Hendrik Vandorselaer opnieuw top was. Alles wat de streek te bieden heeft op mountainbike gebied was in het parkoers opgenomen.

De 1.283 bikers zorgden natuurlijk voor een gezellige drukte op de boerderij van Jos Vancutsem, die al jaren als uitvalsbasis voor dit evenement dient, maar nooit was er sprake van een overrompeling gezien de organisatoren voorbereidt waren op dergelijke toeloop wat aangeeft dat Hoebelbike heel wat in zijn mars heeft.

Tot slot is er, gezien het samenvallen met de hoebelfeesten, nooit sprake geweest van chaos ten gevolge van de grote toevloed van wagens. De afspraken tussen beide evenementen, die op voorhand werden gemaakt, hebben hun vruchten afgeworpen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2009
Jan Benoot
Jan Benoot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief