SINT-PIETERS-LEEUW - Sluiting WZC New Atlantis op 1 februari 2010 - Opvang huidige bewoners verzekerd

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Sluiting WZC New Atlantis op 1 februari 2010 - Opvang huidige bewoners verzekerd

Schoenen
Foto Marc Sluys.

De directie van het Woon –en Zorgcentrum (WZC) New Atlantis te Sint-Pieters-Leeuw laat weten dat het op 1 februari 2010 de deuren van haar bestaande infrastructuur zal sluiten. De erkenning van het WZC wordt niet verder verlengd mede gelet de verouderde infrastructuur van de instelling, die niet meer voldoet aan de nieuwe Vlaamse wetgeving terzake. 

De huidige 43 bewoners zullen vanaf heden door de verantwoordelijken van het rustoord begeleid worden bij het vinden van een nieuwe, aangepaste thuis in een andere instelling. Het personeel kan eveneens rekenen op ondersteuning van het bestuur van het rusthuis. 

Na het personeel te hebben geïnformeerd, werden thans de bewoners en families, tijdens een informatiedag, van de sluiting op de hoogte gebracht. Het bestuur van het rustoord zal haar volle ondersteuning verlenen bij de begeleiding van de bewoners en families en dit met de medewerking van het Leeuwse OCMW. Ter verwezenlijking van deze ondersteunende begeleiding vond reeds een uitgebreide vergadering plaats met het Leeuwse OCMW en het gemeentebestuur. 

"Het WZC garandeert de verdere opvang van de bejaarden en dit met een voldoend ingevuld personeelskader tot één februari 2010. Wij stellen intern alles in het werk om onze bewoners bij te staan in het vinden van een nieuw onderkomen”, zegt de woordvoerder van het rustoord. “Het WZC is verder financieel gezond en zal alle verplichtingen nopens het personeel nakomen."  

Voor alle inlichtingen kan men steeds terecht op het nummer 0479/39.28.40 en dit tussen 9 en 18u.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2009
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief