Vrachtwagenchauffeur flagrant in overtreding met rij- en rusttijden

C21

Vrachtwagenchauffeur flagrant in overtreding met rij- en rusttijden

Scherm__afbeelding_2024-05-15_om_22
 
De verkeersdienst van de politiezone Zennevallei hield op dinsdag 14 mei tussen 13 en 15 uur een algemene controle op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw.
Drie motorrijders, waaronder één anonieme, patrouilleerden in de omgeving en onderschepten enerzijds voertuigen waarbij de bestuurder een overtreding beging. Het ging dan voornamelijk om het gebruik van de gsm, of het niet correct dragen van de veiligheidsgordel. Anderzijds was er extra oog voor voertuigen waarbij duidelijk controle nodig leek op basis van technische vereisten.
In totaal werden vijftien overtreders naar een nabijgelegen controlepost gebracht, waar twee inspecteurs verdere controles uitvoerden. Alle betrokkenen ondergingen een ademtest, die in alle gevallen negatief bleek te zijn.
Vermoeidheid
Een vrachtwagenbestuurder die werd betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel, bleek een zeer harde werker te zijn die zich niet hield aan de voorgeschreven rusttijden, met name de verplichte wekelijkse rustperiode. Gedurende dertien dagen reed de bestuurder zonder onderbreking, terwijl wettelijk gezien na zes dagen een verplichte rustperiode moet worden genomen. Vermoeidheid bij bestuurders blijkt een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen te zijn. De gevolgen van een ongeval met een vrachtwagen zijn vaak ook niet te overzien.
Na analyse van de tachograafgegevens kan de bestuurder zich verwachten aan een boete van meer dan 2.000 euro.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief