Rosalie Caulier vierde in WZC Zilverlinde in LEEUW haar honderste verjaardag

C21

Rosalie Caulier vierde in WZC Zilverlinde in LEEUW haar honderste verjaardag

Img_9126
 
Img_9129
 

p een zonnige zaterdag van 1924, de 24 mei, werd Louise Rosalie als eerste kind van de familie Caulier geboren in Brussel, in een kleine kliniek in het centrum. Haar vader was chauffeur voor een brouwerij en haar mama was huismoeder. 5 jaar later kwam Denise, haar zusje de familie vervolledigen. In 1932 overleed haar vader en haar mama bleef alleen achter met de twee meisjes . 

Rosette zegt dat haar mama heel slim was en dat ze van haar de smaak van het lezen kreeg.Toch 7 jaren later leerde haar mama, een man uit Gooik kennen.  In 1940 kwam er nog een broertje, Georges bij.
Rosette ging op school naar Anderlecht maar haar 4 graad in secretariaat deed ze in Brussel.  Rosette ging graag dansen  in Schaarbeek in “De Toekomst” waar er geen Duitsers mochten gaan. Daar leerde ze haar man Angel, een jong bediende van de Waterdienst kennen. Op 15 januari 1944 trouwden ze en op 2 juni 1949 kwam zoon Raymond het huwelijk bekronen.  De familie ging wonen in Anderlecht aan de Bon Air.  Rosette en haar man wandelden graag in de Ardennen gingen ook regelmatig op reis.  De zus van Rosette was met een autopiloot getrouwd en woonde in Monaco. Rosette is zeer trots op haar zus. Ze hadden een heel goede band. Met haar zus en schoonbroer trokken de 2 koppels regelmatig samen op reis, onder anderen naar Tignes in de winter. Ze reisden ook naar V.S.  bij de zus van haar man die in Noord Carolina woonde.
In 2009 vierden ze hun 65 jaar trouw. In 2011 moest ze afscheid nemen van haar lieve Angel. Dat jaar verhuisde ze naar Zilverlinde. Vandaag vierde ze met haar vrienden en medebewoners haar 100ste verjaardag. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief