Assistentiewoningen Zuunhof in LEEUW officieel geopend

C21

Assistentiewoningen Zuunhof in LEEUW officieel geopend

Scherm__afbeelding_2024-05-25_om_10
Foto @Julien Stiens
 

 Op 24 mei 2024 werden de assistentiewoningen Zuunhof, gelegen in de gelijknamige wijk naast woonzorgcentrum Zilverlinde en lokaal dienstencentrum Meander, plechtig geopend. Gastspreker was gouverneur Jan Spooren. Met deze opening baat het OCMW nu in totaal 45 assistentiewoningen uit.

Jan Desmeth, burgemeester : “Het is leuk om bij een opexning van een nieuw gebouw 30 sleutels te mogen overhandigen aan mensen die eind volgende week hun nieuwe woning kunnen betreden. De strategische ligging, naast Meander en WZC Zilverlinde, is een echte meerwaarde om eventuele actuele en/of toekomstige zorgen vlakbij te kunnen aanbieden. Het zorgt ervoor dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven in een eigen woning.”

De bouw van de 30 assistentiewoningen in Zuun werd in 2019 beslist, 100 dagen na de start van de huidige bestuursperiode. De werken zelf gingen van start in 2021, te beginnen met de aanleg van de ondergrondse parking. Recentelijk werden de werkzaamheden afgerond. We hebben bewust gekozen voor een milieuvriendelijk gebouw. Het is uitgerust met geothermische warmtepompen en zonnepanelen, wat niet alleen duurzaam is maar ook bijdraagt aan een lagere energierekening voor de bewoners.

Naast duurzaamheid, hebben we ook veel aandacht besteed aan het wooncomfort en de toegankelijkheid van de woningen. Elke assistentiewoning is modern ingericht en voorzien van alle nodige faciliteiten om senioren een comfortabele en veilige leefomgeving te bieden.

In de voorbije maanden is er hard gewerkt aan de laatste details en de voorbereiding van de verhuizing van de nieuwe bewoners. 

Dit project is een belangrijke stap in ons streven naar kwalitatieve zorg en woonmogelijkheden voor ouderen in onze gemeenschap.

Herwig Smeets, schepen van Welzijn : “De assistentiewoningen zijn gelegen vlak naast het Woonzorgcentrum met aanpalend dienstencentrum.  Daar kunnen de bewoners deelnemen aan allerhande activiteiten, een maaltijd nuttigen of gewoon een pint drinken bij een gezellige babbel.  Kortom het zal dé plek bij uitstek zijn voor elke senior die wenst te genieten van zijn of haar oude dag omringd met alle mogelijke comfort en hulp!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief