Rozenfestival 2024 in Coloma SP LEEUW

C21

Rozenfestival 2024 in Coloma SP LEEUW

Foto2
Schepen Marleen De Kegel
 
Het Rozenfestival in Sint-Pieters-Leeuw is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in en rond de betoverende rozentuin van het kasteel Coloma. De rozentuin van Coloma, een van de grootste en meest diverse rozentuinen in Europa, biedt een kleurrijk schouwspel dat elke rozenliefhebber zal bekoren.
Marleen De Kegel, schepen van Toerisme: ”We gaan met het rozenfestival door op het elan van de vorige edities. Door de grote variatie aan activiteiten willen we de rozentuin ook bekend maken bij een breder publiek. Het rozenfestival staat voor creativiteit, beleven en genieten van de rozen en het groen met telkens weer een lokaal knipoogje.”
Het festival is een eerbetoon aan de schoonheid van de roos. De rozen in het Colomapark staan in juni op hun mooist. Een wandeling in het park, tussen 300.000 bloemen is dan ook een kleurrijke beleving. Gratis rondleidingen door de tuin geven inzicht in de geschiedenis en de diversiteit van de rozen. Wil je zelf aansluiten bij een gidsbeurt? Dat kan op 23 juni, 28 juli of 21 augustus.
Voor wie nog extra redenen nodig heeft om de rozentuin te bezoeken,  organiseert de gemeente diverse workshops met een groen tintje.
Woensdag 5 juni kan je bloemen of planten vereeuwigen door er gipsen afgietsels van te maken. Vanaf 9 juni kan je de openlucht fototentoonstelling bezoeken. Hiervoor slaan we opnieuw de handen in elkaar met CVO Elishout, campus Anderlecht. De studenten fotografie kozen het thema inside/out. De beelden zijn een hele zomer lang te bezoeken.
Zondag 16 juni kan je zelf een plantenterrarium maken. Ideaal voor wie groen in huis wil, maar niet de meest groene vingers heeft om zijn planten te onderhouden. Een weekje later maak je je eigen boeket. Het wordt een boeket in vintage-sfeer met een vleugje romantiek.
Het Rozenfestival in Sint-Pieters-Leeuw is een unieke kans om te genieten van de pracht van de rozen in een idyllische setting, omgeven door de warmte en gastvrijheid van de lokale gemeenschap. Het is een evenement dat alle zintuigen prikkelt. Voor de kinderen is een schattenzoektocht uitgewerkt, Schatten van Vlieg, die net deze vijf zintuigen centraal stelt.  De jongsten onder ons kunnen de hele zomer lang schatten zoeken! We starten met de zoektochten op zondag 30 juni. Die dag zijn er gratis kinderworkshops. Je kan je eigen parfum maken of je eigen theezakje. Woensdag 10 juli kunnen de kinderen deelnemen aan een workshop strandbloemen maken, een oude traditie aan onze kust. Ze hebben dan nog bijna de hele zomer om hun bloemen op het strand te verkopen voor mooie schelpjes.
De zintuigen worden ook geprikkeld tijdens de rozenpicknick, met een mand vol lekkere streekproducten. Bestel je mand, groot of klein, en vlei je neer tussen de rozen.
Alle info en tickets via rozenfestival.be
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief