Leon en Myriam uit SINT-PIETERS-LEEUW vieren 50 jaar huwelijk

C21

Leon en Myriam uit SINT-PIETERS-LEEUW vieren 50 jaar huwelijk

Leeuw_goud_springael_f
 
Leeuw_goud_springael_e_
 
Leeuw_goud_springael__g_
 
Léon Springael (73) en Myriam Vanden Houden (73) vierden hun gouden huwelijk. 
Ze leeden elkaar In het begin van 1973 kennen op een bal van het Davidsfons in St-Genesius. Léon maakte die avond kennis met mijn eerste liefje. Nu zijn ze 50 jaar getrouwd. 
Myriam studeerde af als verpleegster in het St-Jan ziekenhuis in Brussel stad en begon daar onmiddellijk beginnen te werken in het rusthuis Het Wilgenhof tot en met haar pensioen. Ze was een zeer graag geziene verpleegster bij de ouderlingen, omdat niets voor haar te veel was voor de verzorging.  Myriam is al jaren bestuurslid van Pasar St-Pieters-Leeuw. Samen met Léon organiseren ze wandelingen en uitstapjes.  Sporten doet ze nog altijd op haar eigen ritme en dat is joggen met een vriendin wekelijks een toertje can ongeveer een uurtje.
Léon studeerde af als meubelmaker in de beroepsschool R.T.I.  in Halle. Na de school werkte hij als zelfstandige meubelmaker in Beersel in de Nering.  Daarna ging hij bij een bouwfirma werken als schrijnwerker tot deze firma in faling ging. Vervolgens werkte hij in meubelwinkel Deve in Linkebeek.  Enkele jaren nadien kreeg hij de kans om bij de Provincie Brabant te gaan werken als onderhoudsman in COOVI en nadien nog als buschauffeur. Deze job deed hij tot zijn pensioen met heel veel plezier.
Myriam bakt graag brood –taarten-koekjes-pannenkoeken-wafels-enz.  Ze leerde deze hobby in de coovi bakkerij school.  
Ze kan zeer lekker eten maken,  zeker als al de kinderen en kleinkinderen komen eten.  Samen maken ze graag reizen doorheen Frankrijk- België-Italië-Amerika-Peru-Corsica enz.
Bovendien gaat Myriam graag wandelen.  
De hobby’s van Léon zijn muziek spelen. Hij speelde in de fanfare van Lot – St-Pieters-Leeuw – Kreato in Halle en nu in de Harmonie Ste Lutgardis Zuun. Hij is tevens bestuurslid van deze harmonie.  Zijn tweede hobby is postzegels verzamelen.  
Myriam en Léon trouwden op 1 Juni 1974. Hun gezin groeide met de kinderen Johan en de twee kleinkinderen: Ilana en Vince.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief