VLEZENBEEK – Blikseminslag in ziekenhuis Inkendaal

C21

VLEZENBEEK – Blikseminslag in ziekenhuis Inkendaal

Editiepajot_vlezenbeek_bliksem_01_tom_vierendeels
De schade bleef beperkt tot een kleine stroompanne - Foto's Tom Vierendeels
 
Editiepajot_vlezenbeek_bliksem_02_tom_vierendeels
 
Editiepajot_vlezenbeek_bliksem_03_tom_vierendeels
Commandant Koen Roesems
 
Editiepajot_vlezenbeek_bliksem_04_tom_vierendeels
 

Donderdag omstreeks 18u30 heeft er zich een blikseminslag voorgedaan in ziekenhuis Inkendaal, gelegen langs de Inkendaalstraat in Vlezenbeek. Inkendaal is een ziekenhuis waar patiënten verblijven die aan het revalideren zijn. Deze inslag veroorzaakte kleine schade. Er vielen geen gewonden.

“De bliksem is ingeslagen in het bovenstuk van de liftschacht”, begint commandant van de Lennikse brandweer Koen Roesems. “Van hieruit is deze verder gegaan naar de branddetectie-installatie waardoor een grote steekvlam uit het controlepaneel vloog.”

“Door de ontploffing is er kleine bouwkundige schade in de gang waar de steekvlam was”, gaat kapitein Roesems verder. Ondermeer een detector werd uit het plafond geblazen. Daarnaast vielen er kleine elektronische apparaten zonder stroom. De technische dienst inspecteerde achteraf alle ruimtes op schade. Er vielen geen gewonden en niemand diende te worden ontzet uit de geblokeerde lift.

Brandweer Lennik werd opgeroepen als SAH (Snelste Adequate Hulp) korps en kwam ter plaatse met commandowagen en pompwagen. Brandweer Brussel was even aanwezig met een pompwagen maar keerde vrijsnel terug naar de kazerne. Brandweer Halle kon niet komen wegens een gelijktijdige interventie op hun grondgebied.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2009
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief