SINT-PIETERS-LEEUW maakt verder werk van verkeersveilige schoolomgeving

C21

SINT-PIETERS-LEEUW maakt verder werk van verkeersveilige schoolomgeving

Editiepajot_spl_scholen
Dergelijke foto's moeten ten aanzien van de chauffeurs een sterk sensibiliserende boodschap uitdragen. (Repro Felix Merckx)
 
Editiepajot_spl_den_top_foto_merckx
Ingenieur Openbare Werken Johny Marchel, Hilde Van Onsem (directrice Den Top) en schepen Martin Schoukens voor de gemeentelijke basisschool Den Top. (Foto Felix Merckx)
 

Nog twee weken verwijderd van het nieuwe schooljaar. “Tijd om schoolomgevingen onder de loep te nemen en na te gaan welke maatregelen op korte termijn worden genomen ter verhoging van de verkeersveiligheid”, zegt Martin Schoukens, schepen van Mobiliteit en Verkeer.

In het najaar van 2008 werd door een nationale krant de verkeerssituatie bij duizend Vlaamse scholen aan een exclusief onderzoek onderworpen.  Met een gemiddelde score van 7/10 voor de zes onderzochte basisscholen in Sint-Pieters-Leeuw, wil het gemeentebestuur toch verder werk maken van verkeersveilige schoolomgevingen.

Het beter afdwingen van de zone 30 aan de schoolpoort is voor Sint-Pieters-Leeuw een prioriteit. Na de scholen Sint-Lutgardis, ’t Populiertje en Ave Maria zullen Den Top en Sint-Stevens van een verhoogde voetgangersoversteek worden voorzien.

Martin Schoukens: “Met deze snelheidsremmende maatregelen willen we zone 30 ter hoogte van beide schoolpoorten beter afdwingen”.

Vervolgens wordt de schoolomgeving van de gemeentelijke basisschool ” ‘t Populiertje” aangepakt. Naast het vernieuwen van de voetpaden, voorziet men daar enkele verkeerstechnische ingrepen ter beveiliging van de zone 30 en het herschikken van de parkeervoorzieningen, inclusief de speciale parkeerplaats voor de schoolbus.

Naar aanleiding van de geplande nieuwbouwwerkzaamheden ter hoogte van de vrije basisscholen “Ave Maria” en Don Bosco” zal het gemeentebestuur nagaan of in de directe schoolomgeving geen bijkomende maatregelen ter bevordering van de verkeersveiligheid dienen genomen te worden.

Voor de aanpassing van de schoolomgeving van de vrije basisschool “Jan Ruusbroec” is men gebonden aan de planning van Aquafin. In het kader van de waterzuivering moeten zij eerst collectoren aanleggen voordat de gemeente kan overgaan tot de herinrichting van de Fabriekstraat en Karel Gilsonstraat.

FLANKERENDE MAATREGELEN
Naast deze verkeerstechnische ingrepen wordt ook geïnvesteerd in flankerende maatregelen. Zo zal begin september 2009 ter hoogte van de negen basisscholen een affichecampagne worden opgestart waarbij de schoolgemeenschappen (kinderen, leerkrachten, directie, oudercomités, …) hun medewerking verleenden.
Foto’s met eigen schoolkinderen, zullen ten aanzien van chauffeurs een sterk sensibiliserende boodschap uitdragen. Chauffeurs zijn gewaarschuwd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief