SINT-PIETERS-LEEUW - Huisnummers moeten zichtbaar zijn

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Huisnummers moeten zichtbaar zijn

1567
Repro Marc Sluys.

Tijdens de maand augustus controleerde de lokale politie de goede zichtbaarheid van de huisnummers van alle woningen op het grondgebied. De eigenaar van een gebouw is namelijk verplicht om het toegekende huisnummer goed zichtbaar aan te brengen en zichtbaar te houden (art 36 Gemeentelijke Administratieve Sancties*).

De controle gebeurde door twee jobstudenten bij de lokale politie.

Het aanbrengen van een goed zichtbaar huisnummer is ondermeer belangrijk voor de hulpdiensten om uw woning tijdig terug te vinden naar aanleiding van een oproep.

Er werd vastgesteld dat bij 291 woningen het huisnummer niet voldoende zichtbaar was of zelfs helemaal ontbrak. De bewoners van deze gebouwen kregen een brief in de bus om hen in kennis te stellen van deze vaststelling.

In oktober zullen de wijkagenten een controlebezoek brengen aan deze woningen. De eigenaars die nog geen zichtbaar huisnummer hebben aangebracht kunnen hiervoor een administratieve geldboete ontvangen zoals voorzien in het Gas Reglement. 

*Gas Reglement, Artikel 36 Huisnummers

Iedere eigenaar van een gebouw brengt aan de straatkant de huisnummering die door de gemeente toegekend werd, goed zichtbaar aan. Elke bewoner is verplicht die zichtbaar te houden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2009
Marc Sluys
Repro Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief