SINT-PIETERS-LEEUW - Allemaal Leeuwenaren. Portretten over diversiteit

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Allemaal Leeuwenaren. Portretten over diversiteit

Schild_s_p_l
Foto Felix Merckx.

Vanaf 7 september en dit tot 13 oktober kan het publiek de fototentoonstelling 'Allemaal Leeuwenaren' bezoeken in het gemeentehuis. Deze expo kadert in de portrettenreeks 'Allemaal Vlaams-Brabanders', die de diversiteit van de provincie en haar gemeenten belicht.

"In Vlaams-Brabant wonen mannen en vrouwen, van pasgeborenen tot mensen die meer dan honderd jaar zijn. Er leven mensen met niet minder dan 179 verschillende nationaliteiten, en met nog meer verschillende culturele achtergronden. Elke Vlaams-Brabander heeft zijn mogelijkheden en beperkingen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, dromen en passies. Een aantal van deze mensen hebben we een gezicht gegeven en even aan het woord gelaten" zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor diversiteit en gelijke kansen.

In de acht Vlaams-Brabantse gemeenten Dilbeek, Herent, Kampenhout, Kortenaken, Machelen Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw en Steenokkerzeel hebben fotografen portretten gemaakt van 50 inwoners. De foto's zijn een weergave van de diversiteit van de bevolking en de meerwaarde van deze diversiteit.

"Het geheel van 400 portretten vormt een boeiende en diverse doorsnede van onze provincie onder de noemer 'Allemaal Vlaams-Brabanders'. Diversiteit is immers de grote troef van onze provincie" zegt gedeputeerde Karin Jiroflée.

In Sint-Pieters-Leeuw leven mensen met 101 verschillende nationaliteiten. Elke Leeuwenaar heeft zijn eigenheid en samen maken deze mensen Sint-Pieters-Leeuw. Iedereen heeft zijn eigen verhaal, dromen en passies. De een wil later dokter worden, de ander wil Nederlands leren, een eigen zaak beginnen of anderen helpen. Een aantal van deze mensen hebben we een gezicht gegeven en even aan het woord gelaten.

Fotograaf Luc Bohez ging op pad en portretteerde vijftig inwoners van Sint-Pieters-Leeuw. Het geheel van deze portretten vormt een boeiende en diverse doorsnede van de gemeente onder de noemer 'Allemaal Leeuwenaren'.

Praktische informatie 'Allemaal Leeuwenaren':
Datum: van 7 september tot en met 13 oktober 2009
Locatie: op het gelijkvloers van het gemeentehuis, Pastorijstraat 21 in Sint-Pieters-Leeuw
Inkom: gratis

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief