Don Bosco HALLE doet mee aan de Salesiaanse Spelen voor jongeren.

C21

Don Bosco HALLE doet mee aan de Salesiaanse Spelen voor jongeren.

Editiepajot_halle_voetbal_don_bosco
Ingezonden foto
 

Begin juli starten in Londen de Olympische Spelen zoals iedereen wel weet. Binnen de Don Bosco gemeenschap hebben ze iets gelijklopend. Daar zijn het de 22ste wereldspelen voor Salesiaanse jongeren. Don Bosco Halle neemt er del aan met 2 voetbalploegen.

De 22ste wereldspelen voor Salesiaanse jongeren gaat door in Krakau, Polen. Het doel van de wereldspelen is jongeren op een sportieve manier laten bijdragen aan fundamentele waarden zoals vrede, vriendschap, rechtvaardigheid, respect, solidariteit, fair play en liefde.
 
Naast de sportieve uitdaging heeft gastland Polen ook een rijke geschiedenis en cultuur. Dit maakt van deze Spelen een sportieve maar ook unieke, leerrijke en onvergetelijke ervaring.
 
Dit jaar neemt Don Bosco Halle voor de eerste maal deel aan deze Spelen. Ze hebben twee voetbalploegen ingeschreven in 2 leeftijdscategorieën. De tegenstanders zijn ondertussen bekend en niet van de minste. Met ploegen uit Bratislava, Zagreb, Genk, Madrid; Valencia, Essen en Krakau kunnen zij spelen tegen de toekomstige Messi’s en Ronaldo’s. Naast het sportieve luik staan ook uitstappen op het programma naar Auschwitz, het Sint Pietersplein, Krakau zelf.
 
De leerlingen zijn al weken aan het oefenen om echte teamspelers te worden. Een paar enthousiaste leerkrachten hebben hun schouders onder dit project gezet. En al is de overwinning nog ver weg, dromen doen zij nu al
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 02 mei 2024
Marc Sluys | 01 mei 2024
Marc Sluys | 30 apr 2024

archief