Mix van ervaren én nieuwe kandidaten bij N-VA AFFLIGEM

C21

Mix van ervaren én nieuwe kandidaten bij N-VA AFFLIGEM

2018-07-24_nieuwe_kandidaten_bij_n-va_affligem__1_a
 

Bert De Roeck (56) is schepen voor financiën, milieu, landbouw en juridische zaken in Affligem. Hij stelt als medelijsttrekker vanop de 2de plaats nog een aantal sterke kandidaten voor waarmee N-VA Affligem in oktober naar de kiezer trekt.  

 

Bert woont in Teralfene, werkt als bediende voor de Nationale Bank, en is ook zelfstandig in bijberoep. Onder zijn impuls werd de financiële situatie van onze gemeente rechtgetrokken. De huisvuilbelasting kon daardoor worden afgeschaft: “Ik wil me verder blijven inzetten voor de vele initiatieven op milieuvlak (natuurgebied Koudenbergbeekvallei, behoud hopcultuur,…) en om het masterplan voor de abdijomgeving tot een goed einde te brengen. Daarnaast wil ik ook mee zorgen voor een verbetering van de mobiliteit en de verkeersleefbaarheid in onze gemeente.”

 

Filip Van Cauteren (61) uit Hekelgem maakte carrière als manager in de auto- en banksector, en heeft nu tijd en goesting om de handen uit de mouwen te steken voor Affligem: “Het is mij met de paplepel ingegeven dat eerlijk zijn het langste duurt, dat belofte schuld maakt en dat je met vriendelijk zijn overal komt. Luisteren naar mensen en een helpende hand bieden doen wonderen. Veiligheid, rechten en plichten voor iedereen, behoud van onze Vlaamse gemeente (die we best nog meer uitstraling geven), goed beheer van financiële middelen zijn een prioriteit. Voeg daarbij nog écht dierenwelzijn en je heb een prima beschrijving waarom ik ervoor koos om de N-VA-ploeg te vervoegen!”

 

Valery Borret (34) uit Teralfene baatte in Ternat een brood- en krantenzaak uit, en werkt nu op de helpdesk van een softwarebedrijf. Als dochter van de voorzitter van N-VA Ternat kon de keuze om in zijn voetsporen te treden niet lang uitblijven: “Ik heb ervaren dat je als nieuwkomer in deze gemeente je weg zelf wat moet zoeken. Waarom geen rondrit met nieuwe bewoners langs mooie plekjes en handelaars in de gemeente? Als moeder van twee kinderen vind ik ook dat er méér geïnvesteerd mag worden in speelpleintjes. Verder moet het probleem rond zwerfvuil kordaat aangepakt worden. N-VA pakte al heel wat onreglementaire verkeersdrempels aan, vernam ik. Hopelijk kan ook dat werk de volgende jaren afgerond worden”.

 

Gunther Van den Broeck (48) uit Essene is secretaris van N-VA Affligem en OCMW-raadslid. Hij is facility manager bij een groot IT-bedrijf en besteedt zijn vrije tijd aan fotografie en motorrijden. Met de Lombeekstraathoekwerkers is hij ook een van de bezielers van de jaarlijkse kerstmarkt: “Het spreekt dan ook voor zich dat ik me wil blijven inzetten voor de ondersteuning van het verenigingsleven, dat dé spil is voor het sociale weefsel van deze gemeente. Als vader van twee tieners vind ik ook jeugdwerking en betaalbaar wonen van belang. Andere stokpaardjes zijn mobiliteit, veiligheid, milieu en (dieren)welzijn. Het behoud van het Vlaams karakter vindt ik een evidentie en een goede communicatie tussen gemeente en inwoners een absolute noodzaak.”

 

Elke Van den Winckel (48), uittredend gemeente- en politieraadslid, is in Teralfene alom gekend als dochter van de vroegere uitbaters van ’t Kozakkeshof: “Als mama van een 18-jarige dochter wil ik me inzetten voor een veilige gemeente met fietsvriendelijke straten en veilige voetpaden. Veiligheid, mobiliteit, de lokale economie, het verenigingsleven zijn enkele punten die me na aan het hart liggen. Ik engageer me opnieuw voor een beter Affligem, waar jong en oud zich thuis kunnen voelen.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief