AFFLIGEM - “VOORDRACHT” Pieter Bruegel Kunstenaar van alle tijden

C21

AFFLIGEM - “VOORDRACHT” Pieter Bruegel Kunstenaar van alle tijden

Leen_huet__rechts__2a
 
Leen_huet__1_a
 

Door Leen Huet, kunsthistorica en auteur.

 

Donderdag 31 januari 2019 Parochiezaal Teralfene, 20.00 uur.

 

In 2019 herdenkt Vlaanderen 450 jaar Pieter Bruegel (1525? - 1569). Van alle kunst uit de Vlaamse school lijkt het werk van Pieter Bruegel het meest kenmerkend voor de Lage Landen.

 

Schilderijen als “De Spreekwoorden”, “De Kinderspelen”, “Dulle Griet”, “De Boerenkermis” en “Luilekkerland” zijn herkenbaar en geliefd. En ze maakten van Pieter Bruegel een folkloristisch icoon, ook al strookt dit niet helemaal met zijn levensloop.


Leen Huet schreef met “Pieter Bruegel” de eerste echte biografie van de zestiende-eeuwse meester. In haar lezing bekijkt Leen Huet met ons de belangrijkste prenten en schilderijen van Bruegel. Ze gaat dieper in op de vraag hoe Bruegel in zijn tijd stond. Had hij sympathie voor "de geuzen"? Was hij een hervormde? Vierhonderdvijftig jaar na zijn dood biedt de meester nog heel wat stof tot nadenken...

 

Leen Huet is sinds 2015 auteur van romans, literaire non-fictie en essays. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Wijsbegeerte (KULeuven). Na haar studies verbleef ze een tijdlang in Firenze (Italië). Ze is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 11 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 16 jan 2024

archief