AFFLIGEM - Negende editie internationaal kamermuziekfestival

C21

AFFLIGEM - Negende editie internationaal kamermuziekfestival

Arte_amanti_23-03-2019
 

Arte Amanti werd in 2009 opgericht door violiste Reinilde Leyers.  Door een uniek en origineel concept wil het buitengewone concerten aanbieden op plaatsen die daar normaal geen toegang toe hebben en “onbekend is onbemind”! Door te decentraliseren worden  veel meer nieuwe bezoekers bereikt en worden mensen van alle leeftijden warm, ontroerd en enthousiast gemaakt voor kamermuziek van internationale topkwaliteit.

De concerten van Arte Amanti zijn opgebouwd zoals rock- of popconcerten. Ze beginnen met een ‘voorprogramma’ door jonge, uitzonderlijke talenten met aansluitend een ‘hoofdact’ door internationale artiesten. Het festival programmeert dit jaar 9 laureaten van de Koningin Elisabeth Wedstrijd (KEW), 3  laureaten van de Tchaikovsky Competitie (Moskou) , een laureaat van de Internationale David Popper Competition 2016 ( Boedapest), de winnaar van de Enescu competitie piano 2017 (Boekarest), de winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2017 en verschillende Artists in Residence in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Het voorprogramma door supertalenten geeft deze jongeren de kans om ervaring op te doen en is een bijkomende reden voor mensen om bij elkaar te komen en samen te genieten tijdens en na het concert op de receptie met voltallig publiek en alle artiesten. Zo probeert Arte Amanti om niet louter cultureel maar ook maatschappelijk een bijdrage te leveren. Sinds 2009 zijn de 5 concerten uitgegroeid tot 23 in heel Vlaanderen. Daarvoor werkt  Arte Amanti nauw samen met de stads- en gemeentebesturen, culturele verenigingen en muziekacademies om een zo groot mogelijk publiek van alle leeftijden te bereiken.

 

Aanstaande zaterdag, 23 maart, strijkt Arte Amanti in Affligem neer. Onze gemeente was er bij vanaf de start, en viert dan ook graag samen met de organisatoren de 10de verjaardag. Voor deze speciale gelegenheid kruipt de burgemeester zelf in de huid van Fritz Kreisler. Op het podium kan je verder genieten van jong talent Niobe Van Sighem (piano) en aansluitend van plaatselijk en internationaal talent Gina Beukes. Ook Helen Leek staat in Affligem op het podium. Na het concert biedt de cultuurraad iedereen een receptie aan.

Praktisch: zaterdag 23 maart 2019 om 20 uur in zaal ’t Gildenhuis, Kerkstraat 82, 1790 Affligem (Hekelgem).

 

Online reserveren kan via de gemeentelijke website https://webshopaffligem.recreatex.be - tickets eveneens te verkrijgen aan de ontvangstbalie van het gemeentehuis of bij leden van het Dagelijks Bestuur van de Cultuurraad.

 

Meer informatie bij de dienst cultuur op 053-64 00 45

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief