Gemeente GOOIK gaat de commerciële toer op als schijnmakelaar

C21

Gemeente GOOIK gaat de commerciële toer op als schijnmakelaar

Editiepajot_gooik_logo_gemeentewebsite_600__foto_re
Repro Editiepajot.
 

Nicky Bellemans, Open VLD gemeenteraadslid: “Op zoek naar een woning, appartement of een bouwgrond in Gooik ? Geen nood: de Gemeente Gooik vindt het blijkbaar alweer noodzakelijk om onnodig belastingsgeld over de balk te gooien voor de realisatie van een nieuw en totaal overbodig project, met name een immodatabank die in rechtstreekse concurrentie dreigt te komen met de reeds bestaande initiatieven in de privésector”.

“Op de gemeenteraad van 24 februari jongstleden werd het agendapunt “het verlenen van een ‘in-house’ opdracht aan intercommunale Haviland voor de opmaak van een webdatabank voor onroerende goederen in de gemeente Gooik” gestemd. Uiteraard meerderheid tegen oppositie”.

“Deze databank zal gratis te raadplegen zijn via de site www.gooik.be en biedt u de mogelijkheid om binnen het grondgebied van Gooik naar een geschikt vastgoed te zoeken en online te verkopen of te verhuren. Zowel de huidige als toekomstige inwoners van Gooik, ondernemers, notarissen, makelaars en projectontwikkelaars kunnen van deze dienstverlening gebruik maken”.

“Volgens burgemeester Doomst is dit DE oplossing voor “het wonen en leven in Gooik” en vooral om onze eigen Gooikse jeugd in onze gemeente te blijven huisvesten, om dichter bij de Gooikse bevolking te staan. Wij vragen ons af, hoe de burgemeester de niet-inwoners zal ontmoedigen, hoe hij zal reageren bij betwistingen … Dat een gemeente daar zoveel geld wenst tegenaan te smijten (5000 euro), is een spijtige keuze van prioriteiten…. Ze begeven zich op de markt van immobiliënmakelaars en notarissen. Als liberaal kan je daar niet echt akkoord mee gaan …”, aldus Nicky Bellemans.

Open Vld stelt zich ook vragen omtrent de juridische aard van het beestje nu de gemeente de commerciële toer opgaat en zich als schijnmakelaar dreigt te gaan gedragen. “Dit is toch geen taak van een overheid ?” aldus Nicky Bellemans, Open Vld gemeenteraadslid. “Er bestaan al genoeg immobiliën-sites die raadpleegbaar zijn. Volgens de meerderheid kan dankzij deze webtoepassing de burger van de gemeente Gooik woningen online verkopen of verhuren mits AUTORISATIE. Dit vinden wij een brug te ver en wij vrezen dat de gemeente Gooik hierdoor in het vaarwater van de immobiliënsector raakt om dan bij problemen nog maar te zwijgen van de juridische gevolgen”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2009
Gerrit Achterland
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 22 jun 2024
Marc Colpaert | 21 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief